17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman doğalgaza kavuştu

Karaman’da şebeke döşeme çalışmalarının bir bölümünün tamamlanmasının ardından doğalgaz meşalesi düzenlenen törenle yakıldı.

Aktekke Kent Meydanında doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törene, Karaman Valisi Fatih Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Sami Demirbilek, AK Parti Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün, Lütfü Elvan, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Karaman Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, güç birliğinin önemine değinerek, şehrin doğalgaza kavuşmasında katkısı olanlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Ali Kantürk ise, Türkiye’de başlayan değişim sürecinden Karaman’ında yararlandığını ifade ederek, “İlimizde Şubat 2005’de yapılan ihaleyle başlatılan doğalgaz çalışmaları Ocak 2007’de yapılan altın kaynak töreniyle devam etti.

420 bin metre karelik boru hattının bugün 70 bin metrekaresi döşenmiş durumda. Eylül ayı sonunda 13 mahallemizde doğalgaz kullanımına başlanacak. 2008 yılı sonu itibariyle ilimizde doğalgaz çalışmalarını tamamlamış olacağız. Karaman genç bir il olmasına rağmen birçok ilki gerçekleştirmiştir. Doğalgaz çalışması da bunlardan biridir. Altyapı çalışmalarını hızlandırarak şehrimizi hava kirliliğinden kurtarmaya, halkımızı ekonomik ısınmayla bir an önce tanıştırmaya kararlıyız. Karaman’ı geleceğe, tertemiz havası ve yeşili ile taşımak istiyoruz. Bunun yanında 31 Ağustos tarihinde katı atık tesisimizin ihalesi yapıldı. Bu tesisimizi de kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Sami Demirbilek ile Karaman Valisi Fatih Şahin’in konuşmalarının ardından doğalgazın şehir şebekesine verilmesi dolayısıyla hazırlanan meşale protokol üyeleri tarafında yakıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 17:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?