16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman elmada rekora koşacak

Türkiye'nin elma ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Karaman, her yıl dikilen yeni fidanlarla elma üretimini sürekli artırıyor.

Karaman Tarım Müdürü Hikmet Doğru, elma üretimiyle bilinen ve Türkiye'de elma üretiminde 3'üncü sırada yer alan Karaman'da elma üreticiliğinin her yıl artarak yaygınlaştığını söyledi.

Karaman'da meyve tarımı yapılan alanlardan elde edilen ürün açısından elmanın yüzde 62 ile ilk sırayı aldığı ifade eden Doğru, Türkiye'nin elma ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Karaman'ın, her yıl dikilen yeni elma fidanları ile elma üretiminde rekora koştuğunu belirtti.

Doğru, "Geçen yıl 5 milyon 100 bin elma ağacından 400 bin ton elmanın üretildiği Karaman'da, meyve vermeye başlayan yeni elma ağaçlarıyla, gelecek yıllarda üretimin 500 bin tona çıkması bekleniyor" dedi.

Karaman'da "Karaman Çöl Olmasın" projesi kapsamında çiftçiye ücretsiz elma fidanı dağıtan AROMA Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk da, şirket olarak Karaman'ın elmada bir marka olması için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Bu çerçevede TEMA'nın da desteğiyle "Karaman Çöl Olmasın" projesini hayata geçirdiklerini anlatan Duruk, "Proje çerçevesinde geçtiğimiz günlerde çiftçiye 100 bin adet elma fidanı dağıttık. Projeyle 10 yılda 12 milyon fidan dağıtmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu

cnntürk
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 09:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?