17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman Fatih Lisesi'nin onarımı tamamlandı

Okul müdürlüğüne atama yapıldığı ve okul müdürünün görevine başladığı bildiren Karaman Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun; “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri eğitimdir. Bunun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Muallimler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek ülkenin geleceğinin eğitime bağlı olduğunu vurgulamıştır. Eğitime toplum olarak sahip çıkmak her Türk vatandaşının asli görevi olmalıdır.

Çocuklarımıza çağdaş Türkiye’nin kurulması aşamasında büyük görevler düşmektedir. Her bir öğrenci, her bir birey bu çağdaş Türkiye yapısının temel taşıdır. Bir binanın sağlamlığı kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak için öğrencilerimizi, bayrak sevgisi, kuvay-ı milliye ruhu ve Atatürk Milliyetçiliği ile donatma azmi ve kararlılığı içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bu sebeple nitelikli bireylere toplum olarak ihtiyacımız vardır. Bireyin kalitesi alınan eğitimle doğrudan ilgilidir.

Çocuklarımıza nitelikli eğitim vermek, onları mutlu ve çağdaş geleceğe hazırlamak bizlerin en önde gelen görevidir. Görevimizi layıkıyla yapmak çaba ve arzusundayız. Karaman İli olarak 2003 yılı Öğrenci Seçme Sınavlarında 42. sırada iken, 2004 yılı Öğrenci Seçme Sınavlarında; 35. sıraya, Liselere Giriş Sınavlarında; 2003 yılında 29 sırada iken, 2004 yılı Liselere Giriş Sınavında 19. sıraya yükseldik. 2005 yılında başarıyı artırmak için gayretlerimiz devam edecektir. Başarının artmasındaki faktörlerden biri de normal öğretimdir. Mehmet Akif Ersoy Lisesinin eğitim öğretime başlamasıyla Fatih lisesi de normal öğretime dönecektir. Öğrenci velilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve mutlu yarınları özleyen, çağdaş Türkiye beklentisi içerisinde olan herkesin desteklerini bekliyoruz. Eğitime % 100 destek kampanyası çerçevesinde ilimizde birkaç okul yapıldığı takdirde ikili öğretimden; özlediğimiz, hedeflediğimiz normal öğretime de geçmiş oluruz. 2004-2005 Eğitim öğretim yılında açılan Mehmet Akif Ersoy lisesi vatanımıza, milletimize ve Karamanımıza hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.


ALİ DEMİRER
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 16:59:02
Güncelleme :7 Kasım 2004 Pazar 12:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?