16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman güçleniyor

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman'ın hem siyasi, hem de sosyal yapısıyla her geçen gün güçlendiğini söyledi.

Vali Kahraman, İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki Yatırımları İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda yatırımcı kurum ve kuruluşlarla 15 günde bir araya geldiklerini hatırlatarak, 2012 yılı içinde planlanan çalışmaların zamanında tamamlanması için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Vali yardımcıları Ferhat Burakgazi ve Latif Memiş ile tüm daire amirlerinin katıldığı programda ilde görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarının tamamı hazır bulundu.

Vali Kahraman, yakın zamanda bir dizi incelemelerde bulunmak için gittikleri Güney Kore gezisini değerlendirerek konuşmasına başladı. Güney Kore'de Mevlana Kalkınma Ajansı ile aynı işi yapan kurumun çalışmalarını yerinde gördüklerini ve bilgi aldıklarını belirten Vali Kahraman, iş adamları ile de değişik programlarda birlikte olduklarını belirtti. Vali Kahraman kısa süre önce Ankara'da katıldığı programlarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından not aldığı kısımları basın mensupları ile paylaştı.

Güvenlik ve hukukun işleyişinin de önemli unsurlar olduğuna dikkat çeken Kahraman, Karaman'ın önü açık illerden biri olduğunu belirtti. Vali Kahraman, “Bu toplantıda Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Şahin ve ilgili bakanların bizlere yönelik tavsiyeleri ve önerileri vardı. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bizi kabul etti. Cumhurbaşkanımızın bizlere mesajları oldu. Kendileri 'Valiler sadece kanunları uygulayarak devletin varlığını ortaya koymaz. Aynı zamanda yaptıkları uygulamalarla devletin şefkatini, büyüklüğünü göstermenizi sizden bekliyoruz' dedi.

Vali Kahraman, Başbakan Erdoğan'ın da Valilerin değişimin önünü açması gerektiğini ve Valilerin devletin sıcak ve gülen yüzü olması gerektiğini belirterek, ihtiyaç sahibi insanlara anında ulaşıp ekmeksiz sofradan, tütmeyen her bacadan valilerin haberi olmalıdır ifadelerine yer verdiğini söyledi. Vali Kahraman, İçişleri Bakanı Naim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da çeşitli tavsiyelerde ve önerilerde bulunduğunu ifade etti.

Toplantı İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu'nun Sağlık Bakanlığı'nın yeni teşkilat yapısı ve Van depremi sonrasında buraya gönderilen 112 acil sağlık ekibinin izlenimlerini aktarmasının ardından toplantının kalan bölümü basına kapalı olarak devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 17:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?