17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman halkı sokağa döküldü

Hakkari Dağlıca'da 12 askerimizin şehit edilmesinin ardından Karaman halkı terör örgütü PKK'yı protesto etmek için sokağa döküldü.

Karaman'da bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin düzenlediği "Teröre Lanet Yürüyüşü'ne onbinlerce vatandaş katıldı. Kemal Kaynaş Stadyumu önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve terörü lanetleyen dövizlerle PKK aleyhine sloganlar attı. Yürüyüşe PKK ile mücadele sırasında şehit düşen evlatlarının fotoğraflarıyla katılan şehit anneleri ise terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın idam edilmesi için referandum yapılmasını istediler.

Kalabalık gurup yürüyüşleri sırasında "Askere Uzanan Eller Kırılsın", "Mecliste PKK yandaşlarını görmek istemiyoruz", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attılar. Yürüyüşe katılan onbinlerce vatandaş 1. İstasyon, İsmet Paşa Caddeleri'ni takiben geldikleri Cumhuriyet Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanarak Onuncu Yıl Marşı ile İstiklal Marşı'nı okudu. Gurup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 16:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alaettin bozkurt IP: 88.229.34.xxx Tarih : 3.11.2007 18:15:59

dünya görsün işte sadece KARAMAN'dan yürüyüş için katalan 30.000 insanı, eğer bir savaş halinde busayı 10 katına çıkacağını bilsinler saygıyla bütün karaman halkına teşekkür ederim allah yolumuzu açık eylesin sevgi ve saygılarımla ALAETTİN BOZKURT