16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman hızla değişiyor

KARAMAN HIZLA DEĞİŞİYOR

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman'ın hızla değişim sürecine girdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Uğurlu, verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Şehrimizin her köşesini çağdaş bir görünüme kavuşturmak için ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Kentsel dönüşümden elektronik belediyeciliğe, rutin belediye hizmetlerinden sosyal belediyeciliğe varıncaya kadar her konuda fikir dayanışması sergiliyoruz. Sorunları ve beklentileri birebir iletişimle halkımızdan dinliyoruz. Karaman'ı özlenen kent seviyesine kavuşturmak amacındayız. Belediyede tüm birimler uyum içerisinde çalışıyor ve bu sayede başarı geliyor. Fen İşleri Müdürlüğü'müz yeni caddeler, kavşak düzenlemeleri, asfalt ve kaldırım çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müz çiçek ekimi, bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra kentimize güzellik katacak yeni park çalışmalarına devam ediyor. Karaman'da uzun yıllardır eksikliği hissedilen kapalı pazarın hızla yapımı devam ediyor. Çok kısa süre içerisinde tamamlanacak ve vatandaşlarımız sebze, meyve, balık ve temel gıda ihtiyaçlarını haftanın yedi günü buradan rahatlıkla karşılayabilecekler. Şehir içi ulaşımda çığır açtık. Karaman Akıllı Kent Bilgi Sistemi'ne geçiyor” dedi.

KARAMAN'IN EN ÖNEMLİ PROJESİ

Karaman tarihinin en önemli projesi olan Aktekke Kent Meydanı projesinin Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildiğini kaydeden Başkan Uğurlu, “Bu kararla bölge Kentsel Yenileme Alanı olarak ilan edildi. Proje ile bölgede bulunan tarihi mekanlar ön plana çıkarılarak geniş bir alan oluşacak. Bu alanda Türk Dil Müzesi, yürüyüş alanları, su oyunları, nostaljik tramvay ve kültürel etkinliklere hizmet edecek mekanlar oluşturulacak. Dolayısıyla Aktekke Cami ve Süleyman Bey Hamamı'ndan başlayıp Kaleye kadar olan bölge yeniden yapılandırılacak. Projenin tamamlanması ile Karaman'ın tarihi dokusu korunmuş olacak, kültürel mekanlar kazanılacak ve turizm için önemli bir hamle gerçekleşmiş olacak. Ayrıca yeşil alan konusunda kentin göbeğinde geniş bir mekan gelecek nesillere miras kalacak” diye konuştu.

Çalışma yapılan alanlarda incelemelerde bulunarak faaliyetleri yakından takip eden Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, halkla da bir araya geliyor. Belediye çalışmalarını ve yapılacak projeleri vatandaşlara anlatan Uğurlu, beklentileri de muhtarlardan ve halktan dinliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 12:39:00
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 18:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?