16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman Kalesi rengarenk oldu

KARAMAN KALESİ LALELERLE RENGARENK OLDU

Karaman Belediyesi tarafından dikilen lalelerin açmasıyla kent genelinde çiçeklerin güzelliği dikkat çekerken Karaman Kalesi de rengarenk oldu.

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince dikilen laleler, Nisan ayının ilk günleri ile birlikte açarak kenti süslemeye başladı. Karaman Kalesi'nin birçok yerine dikilen binlerce lale açarak Karamanlılara farklı güzellikler yaşatırken, tarihi mekana da ayrı bir estetik ve güzellik kattı.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Kasım ayında 240 bin soğanlı bitki dikildiğini belirterek, "Bu yaz Karaman Kalesi bir başka güzel olacak. Baharın gelmesiyle birlikte kale, rengarenk lale, nergis ve sümbül çiçekleriyle bezenmiş durumda. Başta Karaman Kalesi olmak üzere kentin dört bir yanına dikilen 35 çeşit lale, 8 çeşit sümbül ve 5 çeşit nergis soğanları açarak bahar aylarının güzelliğini sergilemeye başladı. Zahmetli bir çiçek olan lale, aynı zamanda çok güzel bir çiçek. Biz de halkımızın güzellikler içinde yaşamlarını sürdürmeleri için park, bahçe ve yeşil alanlara özen göstermeye çalışıyoruz" dedi.

KARAMAN KALESİ LALELERLE RENGARENK OLDU
KARAMAN KALESİ LALELERLE RENGARENK OLDU
KARAMAN KALESİ LALELERLE RENGARENK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 17:49:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 17:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?