21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman SSK'da personel sıkıntısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2003 yılı Aralık ayında hizmete açılan Karaman SSK Hastanesi eleman yetersizliği nedeniyle tam anlamıyla hizmet veremiyor.
Karaman SSK Hastanesi Başhekim Opr. Dr Recep Pekcici, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 100 yatak kapasiteli hastanede yataklı hasta kabul edemediklerini söyledi. Şu anda 9 uzman, 5 pratisyen, 2 diş hekimi, 9 hemşire ve 5 laborantla hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Opr. Dr. Recep Pekcici, "Hastanemizde kurumumuza ataması yapılan 14 uzman doktordan sadece 5 tanesi geldi. 9 tanesinin bu günlerde göreve başlamasını umuyoruz. Hastanemizde şu anda tıbbi malzeme olarak hiçbir eksiğimiz yok. 4 tane ameliyathanemiz tam teşekküllü olarak hazır. Bugün hasta kabul edilecekmiş gibi servislerimiz temiz ve tertipli. Anestezi, Dahiliye ve Röntgen uzmanlarımız gelip göreve başlarlarsa bir hafta içinde hasta kabulüne başlayabiliriz" dedi.
Hastanenin tam olarak hizmet verememesinden kendilerinin de rahatsız olduklarını dile getiren Pekcici, Sağlık Bakanlığı ile SSK arasındaki protokol anlaşması sonucunda; Karaman il sınırları içerisinde sevk ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurumlarından hizmet alan SSK’lının kuruma faturasının yaklaşık 1.7 trilyon olduğunu söyleyerek, "Belki kurumumuz tam kapasite ile çalışabilse bu maliyet milyarlar sınırında olabilirdi. Fakat her şeye rağmen hastanemiz bugün varolan SSK Hastaneleri’nin bir çoğundan iyi. Bir çok tıbbi cihazımız büyük hastanelerde bile yok. Hastanemiz hasta kabulüne başladıktan sonra Karaman’daki SSK’lıların sağlık sıkıntılarının ortadan kalkacağına inanıyor ve Karaman SSK Hastanesi’nin de kısa sürede verdiği kaliteli hizmetle ISO belgesi alacağına inanıyorum" diye konuştu.
KARAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 12:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?