16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman yatırıma doyacak

KARAMAN’DA YATIRIMLARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Karaman’da Yatırımların İzlemesi ve Değerlendirme Toplantısının 13'üncüsü Vali Süleyman Kahraman başkanlığında gerçekleştirildi.

Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Süleyman Kahraman’ın yanı sıra Vali Yardımcıları ile daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kahraman, bu güzide ülkeye ve necip millete bir borcumuz ve sorumluluğumuz vardır. Makamlar geçici, yapılan hizmetlerin ise kalıcıdır. Dolayısıyla ilimiz için daha fazla ne yapabiliriz düşüncesiyle üretmeye meyilli olmamız gerekmektedir. Müdürlerin ve kurum yöneticilerinin aldıkları maaşa bağlı kalmadan, ülkemize ve insanımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir dedi.

Vali Kahraman’ın yaptığı konuşmanın ardından daire müdürleri kurumlarına ati yatırım ve proje süreçleri hakkında bilgiler verirken, İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, İl Müdürlüğünün kurumsal yapısı ve 2003 yılından itibaren günümüze kadar yapılan faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Çevre düzeni planı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü için ayrılan 16.000 metrekare alanın 21.000 metrekare alana çıkartıldığını ifade etti. Sosyal Bilimler Lisesi’nin Orta Öğretim Kampüsünden ayrılarak Fen Lisesi karşısında bulunan 30.000 metrekarelik bir alana yapılması için Defterdarlıktan yer talep edildiğini, ihale işlemleri için girişimlerin başlatılacağını söyledi.

Sağlık İl Müdürü Adem Kucur’da Sağlık Meslek Lisesi ile ilgili yer belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. İŞKUR İl Müdürü Kenan Ateş, müdürlük olarak yaptığı çalışmaları anlatırken, SGK hizmet binası ihalesinin yapıldığını ve binanın 2012 yılı sonu itibariyle teslim edileceğini ifade ederek, girişimcilik kurs hizmetlerinin devam ettiği vurguladı. İl Özel İdaresi Yol ve Şube Müdürü Mehmet Ali Terlemez ise Özel İdare olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak METİP projesi kapsamında işçi ve ailelerine Milli Eğitim’den iki öğretmen görevlendirilerek 15 günlük çalışma sonunda hızlandırılmış eğitim ve kurslar verileceğini belirtti. Sağlık İl Müdürlüğünün istediği ambulanslardan 1 tanesinin Devlet Malzeme Ofisinden Özel İdarece alınacağı söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz’de yaptığı bilgilendirmede, Doğukışla ve TOKİ’de semt sahalarının tamamlandığını, stadyum yanındaki Kazımkarabekir Spor Salonu’nda yenileştirme çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti.

Toplantı Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ın yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi.

KARAMAN’DA YATIRIMLARI İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 16:05:05
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 12:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?