17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman yeşilleniyor

Karaman’da Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Urganboğazı Kocadüz mevkiinde bulunan 50 hektarlık araziye 5 ton sedir tohumu atıldı.

Sedir tohumlarının saçım törenine; Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanı Ali Kantürk, Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran, daire müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Törende konuşan Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran, Karaman’da bu yıl müdürlük olarak yaptıkları ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde bin 500 hektar alanda toprak işlemesi yapıldığını ve yaklaşık 1 milyon adet orman fidanı diktiklerini belirterek, önümüzdeki yıl içerisinde de bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Bu yıl 150 hektar alana 40 tona yakın karpelli sedir tohumunun ekimini yaptıklarını ifade eden Duran, yapılan bu çalışmalara destek olan herkese teşekkür etti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da, "Aslında yapılan etkinlik çok önemli. Çok ciddi ve bizim için anlamlı. Ülkemizin ve Karaman’ın gerçeğinde ülke genelinde yaşandığı gibi ağaçsız, yeşilsiz, çorak ve kurak bir ülkeye doğru gitmesi karşısında, yeşillendirmeyi, ağaç temininde ve bu ağaç sevgisinin üzerinde başlatılan bir çalışma.

Çevre ve Orman Bakanlığımız ve onun İl Müdürlüğü’nün bu amacı Karaman’a taşımanın ve yaygınlaştırmanın heyecanı içerisindeyiz. Fakat bu çalışmalar yetmez, çok sınırlı çok lokal çalışmalar. İlin geneline her kesime her kişinin her kurumun çok özverili çalışmaları ve gayretleriyle desteklenmeli, güçlendirilmelidir. Sadece bazı alanlarda değil yurt genelinde ve her kişinin özelinde bu çalışmalar ısrarla ve inançla sürdürülmelidir. Her kurum, kendi adına değerlendirilebilir arazide bağımsız fidanlık temininde ve üretim alanında bu çalışmalar sosyal ve sivil örgütler alanında da yapılmalıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 50 hektarlık alana 5 ton sedir tohumu, törene katılanlar tarafından araziye saçıldı.

MEHMET DAĞLI KARAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?