17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman Ziraat Odası'ndan buğday fiyatına tepki

Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz, hükümetin önceki gün buğdaya verdiği fiyatı tatminkar bulmadıklarını söyledi.
Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın açıkladığı fiyatın bekledikleri bir sonuç olmadığını belirterek, "Çünkü, ’2003 yılındaki Ağustos satış fiyatları, şu anda yüzde 7 artırıldı’ diyerek göz boyayıcı bir şekilde bu fiyat üreticiye yutturulmaya çalışılıyor. Şunu söyleyebiliriz, vatandaşımız zaten mağdur durumda. Bir de Karaman’da yoğun olarak ekilen makarnalık buğdaya verdikleri yüzde 7’lik fark çok cüzi bir farktır. Kendi söyledikleri gibi bu artış enflasyon düzeyinin altında olan bir artıştır. Ekmeklik buğdaya yüzde 14 verdiler. 380 bin liralık fiyat, bizim kabul edebileceğimiz bir fiyat değildir. Biz bu olayı protesto ediyoruz" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda bol yağış olmasına karşın bu yıl beklenen yağışların olmadığını ve üretici ürününü bilek gücüyle, maddi güçle maliyetini artırarak yetiştirdiğini ifade eden Yılmaz, "Bu yıl maliyetimizin ikiye katlanmış olmasına karşın, fiyatın aynı yerlerde seyretmesi hükümetin bir handikabıdır. Geçtiğimiz gün petrole yüzde 5 zam yapıldı. Petrolün fiyatını 3-4 ayda bir yüzde 5 artıracaksınız, buğdayın fiyatını bir yıl boyunca aynı tutacaksınız" diye konuştu.
KARAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?