16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman'a 4 milyon TL'lik yatırım

KARAMANGAZ'DAN KARAMAN'A 4 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Karamangaz, Karaman'da bu yıl 4 milyon liralık yatırım yapacak.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karamangaz Müdürü Akif Tulukçu ve Energaz Yapım Direktörü Alim Karataş belediyede bir basın toplantısı düzenleyerek yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, doğal gazın Karaman için mutlaka yaygın olarak kullanılması gereken bir enerji kaynağı olduğunu söyledi.

Karaman'ın coğrafi konumu sebebi ile hava kirliliği yaşayabilecek bir konumda olduğunu ifade eden Uğurlu, ''Belediye doğal gaz kullanımını tüm imkanları ile destekliyor ve desteklemeye devam edecek. İlimizde kömür kullanıldığı sürece hava kirliliğini önlememiz mümkün değil. Karamangaz ticari bir şirket olmasına rağmen kamu hizmeti yapmakta. Sektör ciddi yatırım gerektiren bir sektör. Şirket de iş yaparken mutlaka yatırım ile getirisini gözetmek durumda. Belediye olarak Karamangaz'a biz de ortağız. 2010 yılında planlanan yatırım miktarı 4 milyon lira. Bu ciddi bir yatırım. Kentimizde doğal gaz kullanım bilincini geliştirmemiz lazım" dedi.

2007 yılından beri Karamanlılara doğal gaz konforuyla ekonomisini güvenle sunmaya çalıştıklarını söyleyen Karamangaz Müdürü Akif Tulukçu gelen talepler doğrultusunda 2010 yatırımlarını şekillendireceklerini belirtti.

Bu yıl abone sayısının 20 bini geçmesini planladıklarını ifade eden Tulukçu, ''Bu yıl İmaret, Gazi Dükkan, Mehmet Bey, Çeltek, Mehmet Akif Ersoy, Ahmet Yesevi ve Mansur Dede Mahalleleri doğal gaz ile tanışacak. Şu ana kadar 3 yıl içinde 18 milyon liralık yatırım yaptık. Abone sayımız 13 bini geçti. Doğal gaz Karaman'ın dünyanın çağdaş kentleri arasına girme yolunda attığı en büyük adımlardan biridir. Yatırımlarımızda vatandaşlarımızın istekleri, talepleri ön plana çıkıyor. Bunun için yatırım yapılacak mahallelerde araştırmalar yapıyoruz. Vatandaş istekli olursa yatırım daha kolay gelir. Vatandaşların doğal gaz kullanması için çeşitli kampanyalar yapıyoruz. Abonelik için taksitli kampanyalar yapıyoruz. Ayrıca bir özel banka ile doğal gaz dönüşüm sistemleri için 36 aya varan kredi anlaşması yaptık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 14:27:01
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 14:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?