16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman'a yeni hanımlar lokali

KARAMAN'DA MÜMİNE HATUN HANIMLAR LOKALİ TÖRENLE AÇILDI

Karaman'da hanımların her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri Mümine Hatun Hanımlar Lokali, törenle açıldı.

Karaman Belediyesi'ne ait Kültür Sitesi'nde hizmete giren lokalin açılışına Karaman Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Fatih Şahin, “Karaman'ın kültürel mekanlara her türlü ihtiyacı var. Belediye Başkanlığımızın da gayretleriyle böyle bir mekanın Karamanlılar'a kavuşturulması bizleri çok mutlu etti. Bu tür sosyal yerlerin ilimizde çoğalması için Valiliğimiz, Belediyemiz ve bütün Karaman halkına büyük görevler düşüyor. İlimizdeki bu tür sosyal mekanların sayısının ve kalitesinin arttırılması çok önemli. Özellikle üniversite öğrencilerimizin sayısı her yıl artıyor. Onlar da sosyal ve kültürel mekanlar istiyorlar. Mümine Hatun Hanımlar Lokali bayanlarımızın işten arta kalan vakitlerinde toplantı yapmaları, vakit geçirmeleri için Karaman'ın önemli bir eksikliğini de gidermiş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da yaptığı konuşmada, "Hazırladığımız programların büyük bir bölümünü bayanların hayatını daha konforlu kılmak için hazırlıyoruz. Hanımlara yönelik tesise benzer bir kaç tane daha tesis açmayı planlıyoruz. Lokal daha önce bir Kültür Merkeziydi. Amacına tam hizmet etmiyordu. Burayı yeni baştan ele aldık ve tepeden tırnağa sadece hanımlara yönelik bir site haline çevirdik. Çalışan personel dahil burası bayanların hizmetinde olacak. Zemin ve bodrum katı spor aletlerine ayrıldı. Üst katlar değişik el sanatlarına ve hanımlara yönelik faaliyetler için tahsis edildi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kadınlar Lokali, Vali Fatih Şahin'in eşi Ayşe Şahin ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun eşi Hilal Uğurlu tarafından hizmete açıldı. Protokol üyeleri lokali gezerek bilgiler aldı. Mümine Hatun Hanımlar Lokali'nde kitre bebek yapımı, ebru kursu, halk oyunları, ahşap boyama, bilgisayar, kurdele nakışı, takı tasarımı, kuaför, diksiyon, İngilizce ve Arapça dil eğitimi, örgü, resim, gitar, ney, bağlama, rehberlik, cilt bakımı ve iğne oyası gibi kültürel faaliyetler de düzenlenecek.

KARAMAN'DA MÜMİNE HATUN HANIMLAR LOKALİ TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 17:15:01
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 22:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?