16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman'a yeni köprülü kavşak

KARAMAN'A 22 MİLYON LİRALIK KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, 3 Ağustos tarihinde başlayan köprülü kavşak inşaatının 5 Aralık 2010 tarihinde biteceğini ve bu çalışmalar bittikten sonra Karaman Mersin Karayolu'nun İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan en önemli yol olacağını söyledi.

Karaman-Konya, Karaman-Mersin Karayolu Otogar girişinde yapımına başlanan köprülü kavşak inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkan Kamil Uğurlu, burada basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karaman Belediyesi ve Karayolları ile birlikte bir köprülü kavşak yapacaklarını daha önce açıkladıklarını hatırlatan Başkan Uğurlu, "Bu daha önce verilmiş olan bir sözün yerine getirilmesi noktasında bir çalışma. Projeyi Karaman Belediyesi olarak Türkiye'de konusunda uzman kişilere hazırlattık. Kavşağın ihalesi 31 Mayıs 2010 tarihinde yapıldı ve iş hızla başladı. Burada 3 Ağustos'ta işe başlandı, 5 Aralık'ta da bitecek. İşin keşif bedeli 15 milyon 400 bin liradır. Projeye yüzde 20 ilave edilerek 22 milyon lira harcanacak. Bu artışlar şuradan geliyor. Konya istikametine 1 kilometre, Mersin istikametine 4 kilometre ve Ereğli yolu istikametinde 4 kilometre şehir içi yollarımız da bu projeye dahil edildi. Bu yollarımız da kaplama olacak, ayrıca üst yapı ve sinyalizasyon çalışmaları yeniden yapılacak. Araçların alt geçide inmeye başladıkları yer ile çıkmaya başladıkları yerin mesafesi bin 400 metre. Konya tarafından Mersin istikametine ve Mersin istikametinden Konya istikametine gidecek araçlar kesintisiz olarak yollarına devam edebilecekler. Böylece bu bölgede yaşanan üzücü trafik kazalarının da önüne geçilecek" dedi.

Bu yoldan bir günde ortalama 3 bin civarında aracın geçtiğini kaydeden Başkan Uğurlu, ''Bu sayı az bir rakam değil. Burada inşaat ve düzenlemeler yapıldıktan sonra bu yol İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yollardan olacak. Hükümetimizin Karaman'ımıza sağladığı ayrıcalıklardan biri bu. Ben Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Esasen bu köprülü kavşak ve buna bağlı hadiseler bu göreve gelirken bana verdiği direktiflerdi. Şu Karaman'ın girişinden başlayarak her şeyini değiştirmeni istiyorum demişti. Girişinden başladık. Daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü çevre yollarını yapacağız" şeklinde konuştu.

İnşaat hakkında bilgi veren müteahhit firmanın yönetim kurulu üyesi Onur Pekgül ise, ''36 iş makinesi, 58 nakliye aracı ve 218 personelle buradayız. Ekip ve ekipman tamamen bize ait. Kesinlikle taşeron kullanmıyoruz. 24 saat üç vardiye çalışıyoruz. Bu süre içinde Karaman halkına ve bu yolu kullanan sürücülerimize rahatsızlık vereceğimizi biliyoruz. Belki trafik biraz sıkışacak. Biz gerekli işaretlemeleri yaparak önlemlerimizi aldık. Fakat sürücülerimizin de bizim uyarılarımıza uymaları lazım. Üzücü olaylar olmaması için kurallara uyalım" diye konuştu.

KARAMAN'A 22 MİLYON LİRALIK KÖPRÜLÜ KAVŞAK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 16:47:01
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 18:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?