21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman’da 2 katlı ev çöktü

Karaman’da 2 katlı kerpiç evin bir bölümü çöktü. Evde kiracı olarak oturan Murat Göktaş, çökmeye, evin bitişiğinde süren tarihi hamam restorasyon çalışmalarının neden olduğunu öne sürdü.

Olay, dün iftar saatinden sonra Topucak Mahallesi 66’ıncı Sokak 6 sayılı evde meydana geldi. Lokantacı Murat Göktaş’ın eşi, annesi ve 2 çocuğuyla birlikte kiracı olarak oturduğu evin mutfak bölümündeki bir duvar çöktü. 2 kat duvarının çöktüğü olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Murat Göktaş, çökme sırasında oturma odasında olduklarını belirterek, şunları anlattı:

“İftar sonrası oturma odasında televizyon izliyorduk. Büyük gürültü duyduk. Ev sallandı. Hemen dışarı kaçtık. Mutfak duvarının çöktüğünü fark ettik. Kışlık yiyecek stoklamıştık. Erzak, enkaz altında kaldığı için onlara ulaşamadık. Kış günü sokakta kaldık. Evin hemen bitişiğinde tarihi hamam restorasyon inşaatı var. Bu çalışma nedeniyle, evin hemen bitişiği iş makineleriyle kazıldı. Daha önce, inşaatın müteahhiti bize evden çıkmamızı söylerken, ‘Burası yıkılabilir’ demişti. Ancak, bize resmi bir tebligat yapılmadı.”

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri hamam restorasyon çalışmasının çökmeye neden olduğu iddialarına yanıt vermedi. Belediye ekipleri çökmeyle ilgili çalışma başlatırken, polis, soruşturmasına devam ediliyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 16:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?