21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman'da 30 bin ton elma çürümeye terkedildi

Elmasıyla ünlü Karaman'ın Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz, sadece Karaman'da 30 bin ton elmanın çürümeye terk edildiğini belirterek, "Elmaları ne öğrencilere yedirdik, ne de Irak'a ihraç edebildik'' dedi.
Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercümet Yılmaz, geçen yıl uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle tonlarca elmanın çürüyüp çöpe gittiğini söyledi. Bu yılda aynı sorunların yaşanmaması için gereken uyarıları yapmaya hasat döneminde başladıklarını vurgulayan Yılmaz, ''Hasat sezonunda elmaya ihracat için teşvik verileceği söylendi. Bu yılın elması toplanacak, ortada teşvik veren yok. Sadece Karaman'da 30 bin ton elma depolarda bekliyor. Türkiye genelinde ise yüzlerce ton elma kaderine terk edildi. Sağlıklı yaşam için öğrencilere dağıtılsın denildi olmadı. Irak'a ihraç edilecek denildi bundan da ses çıkmadı. Elmanın satışı yılan hikayesine döndü. Ne öğrencilere yedirdik ne de Irak'a ihraç edebildik" dedi.
Yanlış tarım politikaları nedeniyle elma çiftçisinin mağdur edildiğini kaydeden Ercüment Yılmaz, ''Depo sahipleri 5 gün sonra fişlerini çekecek. Zaten yaz meyveleri de çıktı. Erik, kayısı, yeni dünya, kiraz ve vişne dururken kışın tüketilen elmayı kim ne yapsın. Elmaları yine çöpe atacağız'' diye konuştu.
KARAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 16:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?