16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman'da büyük heyecan!

KARAMAN'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİKLERİ

XC Turkey Paragliding Cup Projesi kapsamında 5-7 Eylül tarihleri arasında Karaman Karadağ'da yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası için test uçuşları düzenlenen törenle başladı.

Test uçuşları öncesi Aktekke Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, vatandaşlar ve değişik ülkelerden gelen 20'ye yakın yamaç paraşütü sporcusu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Organizatörü Murat Çakmak, Karaman bölgesinin yamaç paraşütü aktiviteleri için son derece elverişli olduğunu söyledi. Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir

projeleri olduğunu ifade eden Çakmak, ''Bu proje, XC Turkey Paragliding Cup Projesi. Proje kapsamında uluslararası yamaç paraşütü yarışması ismi altında bir yarışma gerçekleşecek. Bu yarışmada dünyanın 7 kıtasından ülkemize davet ettiğimiz yamaç paraşütü pilotları birinci olabilmek için yarışacaklar. Karaman Karadağ'dan başlayacak yarışma, Konya, Beyşehir, Burdur, Isparta ve Antalya üzerinden Antalya sahillerinde son bulacak. 83 bin kilometrekare alan ve 500 kilometrenin üzerinde uçuş öngördüğümüz bir uçuş parkurunda gerçekleşecek bir yarışma olacak. XC Turkey Paragliding Cup bir yamaç paraşütü kupası rallisi. Ayrıca bu yarışmalar sonucu birinci olan sporcuya şu ana kadar yamaç paraşütü yarışmalarında verilen en büyük ödül verilecek" dedi.

Bunun yanı sıra bu projede birçok ilklerin de yaşanacağını ifade eden Çakmak, "Mesela proje içinde gökyüzünde müzik etkinlikleri yapılacak. Bu bir ilk olacak. Yunus Emre'nin eserlerinden hazırlanacak bir Yunus Emre senfonisi havadan yapacağımız çekimlerle yayınlanacak. Bunun için gökyüzünde müzik aletleriyle çekim yapıyoruz. Bu çekimler stüdyo ayağıyla birleşerek gökyüzünde müzik etkinliği de yapılmış olacak. Yine bölge içerisinde yamaç paraşütü akro manevralarının gerçekleşeceği etkinlikler olacak. Enönemlisi XC Turkey Projesi ile Türkiye dünyaya tanıtılacak. Tarihi yerler ve kültürel değerlerimiz XC Turkey Projesi içerisinde yurt dışından gelecek misafirlerimiz ve yayıncı kuruluşlar vasıtasıyla tüm dünya kanallarında yer bulacak. Bunları anlatmak fırsatı bulacağız" diye konuştu.

Vali Kahraman da, bu tür etkinliklerin Karaman'ın tanıtımına fayda sağlayacağını söyledi. Karaman'ın çok kısa bir sürede yamaç paraşütü için vazgeçilmez bir konuma kavuşacağını dile getiren Kahraman, tüm katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra Karadağ'a çıkan yerli ve yabancı yamaç paraşütçüler uçuşlarını gerçekleştirdiler. Uçuşlar Karadağ'a çıkan onlarca kişi tarafından ilgiyle izlenirken, test uçuşlarının aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

KARAMAN'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİKLERİ
KARAMAN'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİKLERİ
KARAMAN'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİKLERİ
KARAMAN'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 17:19:04
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 20:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?