21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman'da deprem paneli düzenlendi

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve Karaman Belediyesi tarafından, "Karaman’ın Depremselliği" konulu bir panel düzenlendi.

Belediye Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanı Ali Kantürk, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Tacettin Sert ile az sayıda mühendis katıldı.

Panelde konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Tacettin Sert, "17 Ağustos’ta deprem faciasından sonra Türkiye ve dünya gündemine oturan ve o tarihten sonra gündemden hiç düşmeyen jeoloji mühendisliği mesleğinin daha iyi tanınma ve ona hak ettiği yerin verilmesi, bizim çalışmalarımızla, bizi idare edenlerle olacaktır. Yapılacak bütün yatırımlarda, jeoloji mühendisliği birinci sırada bulunmaktadır. Tabi ki bunu demekle diğer mühendisliklerin önemini de belirtmeden geçemeyeceğim. Gerek yeraltı, gerek yerüstü yatırımlarında para hepimizin cebinden çıkmaktadır" dedi.

Belediye Başkanı Ali Kantürk de, "Güç anlamında aldığımız insan gücü, yerini artık beyin gücüne bırakmıştır. Bu anlamda eğitim çalışmalarına önem vereceğimizi daha önce belirtmiştik. Bu çalışmalardan biri olan jeoloji mühendisleri panelinde, Karamanımız’ın ve sizlerin katılımıyla bir adım daha atılmıştır. Göreve geldiğimizde ilk icraat olarak ele aldığımız ihalesi yapılacak olan Karaman, hali hazır haritasına kavuşacaktır. Bunun yanı sıra yeraltı haritasının da çizilmesi için start verilmiştir" şeklinde konuştu.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Dünya kurulduğundan beri varolan jeoloji kavramı bu gün de önemini korumaktadır. Ve bunu da hepimiz görmekteyiz. Bugünkü kentlerimizi geleceğe aktarmak için bu konuya toplum olarak eğilmemiz gerekir. Bu olay bir yerin değil, ülke çapındaki eksikliğin Karaman’daki yansımasıdır. Gereken tedbirler alındığında, kader gözüyle bakılmadığında görüyorum ki birçok adım atılacaktır. Son olarak şunu söylüyorum ki, acaba zorunlu deprem sigortası her il ölçeğinde yüzde kaç oran oranında yapılmaktadır? Herkes bunun muhasebesini yapmalıdır" diye konuştu.

Panel, yapılan konuşmaların ardından Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Tacettin Sert’in deprem konusunda sinevizyon eşliğinde verdiği bilgilerle sona erdi.

KARAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 15:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?