17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman'da eğitim yatırımları

Karaman Vali Yardımcısı Abdurrahman Akdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, 2006-2007 Eğitim Öğretim Yılı'nın açılmasına kısa bir süre kala açılışa hazır olan ve halen yapımı devam eden ilköğretim okullarında incelemelerde bulundu.
 
İnceleme sonunda okulların son durumu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, son yıllarda derslik sıkıntısı çeken Karaman'da, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşlar ile İl Özel İdare bütçesi kaynaklarıyla toplam 10 yeni ilköğretim okulunun yapıldığını belirterek, "Karaman'da birçok okulda ikili öğretim verilirken, yeni okul dersliklerinin yapılmasıyla birlikte ikili öğretim tarihe karışacak. 18 Eylül'de başlayacak yeni öğretim ylılında, yapımı biten Fatih İlköğretim Okulu, Yem Sanayi İlköğretim Okulu, Toki Anadolu Lisesi ve Ermenek Çamlıca İlköğretim Okulu hizmete açılacak. Daha sonra da yapımı halen devam eden Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Makbule Orman İlköğretim Okulu, Mehmet Bey İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Göktepe İlköğretim Okulu 2006 Aralık ayına yetiştirilerek eğitime açılacak" dedi. 

Yeni derslik ve okulların eğitime açılmasıyla Karaman'da öğrencilerin verimli eğitim almasının amaçlandığını ifade eden Vali Yardımcısı Abdurrahman Akdemir de, ayrıca ikili öğretim yapılan okullarda öğrenci velilerinin çocuklarını sabahın erken saatlerinde okula hazırlama telaşı ve akşamın geç vakitlerine kadar bekleme derdi de ortadan kalkacak. Bu okulların yapılmasına destek olan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 16:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?