21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman'da huzur toplantısı

Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından huzur toplantısı düzenlendi.
Emniyet lokalinde gerçekleşen ve Emniyet Müdürü Salim Akça başkanlığında yapılan huzur toplantısına asayişten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Çabuk, Asayiş Şube Müdürü Hayri Özcan, Trafik Tescil ve Çocuk Şube Müdür Vekili Sait Onan, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Mustafa Ulaş ile mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu, polisin de hukuk devleti içerisinde hukuk kurallarına uymak zorunda olduğunu belirten Emniyet Müdürü Salim Akça, "Polisin görevi sadece suçluyu araştırmak ve yakalamak değildir. Emniyet teşkilatı 24 saat görev verir. Kapısı devamlı açıktır. Polis, tarafsız, objektif ve insan haklarına saygılı olarak kanunlar çerçevesinde hizmet vermek zorundadır. Polis de hata yapabilir. Bizlerin görevi de bu hataları en aza indirgemek bu hataları düzeltmektir. Bu tür toplantılar yaparak sizlerin fikirlerinizi, önerilerinizi, eleştirilerinizi öğrenmek istiyoruz. Bizlerin başarılı olabilmesi için vatandaş bizlere mutlaka yardımcı olmalıdır" dedi.
Karaman’ın asayiş yönünden çok sakin olduğunu ifade eden Akça, "Türkiye’de hep ilk 10 arasında olan Karaman’da 2003 yılı içerisinde 717 olay olmuş. Bize yakın nüfuslu illerden örnek verecek olursak bu sayı Niğde’de bin 503, Nevşehir’de bin 120, Kırşehir’de bin 194, Aksaray’da ise 761’dir. Karaman’da en çok karşılaştığımız olay gençler arasındaki bıçaklama olayı. Fakat bıçaklama olaylarını azaltmak için bizim gayretimiz yeterli olmuyor. Olayı gören vatandaşlar ise tanıklık etmek istemiyor. İkinci sıkıntımız hırsızlık olayları. Üçüncü sıkıntımız ise trafik kazaları. Motosiklet kazaları ilk sırada geliyor. Şahıslar, trafik cezaları çok ağır olmasına rağmen alkollü araç kullanmaktan vazgeçmiyor. Yakalanıyor, ehliyetine el koyuyoruz, cezası bitiyor birkaç gün sonra tekrar yakalanıyor. Kişi kendi bilinçlenmezse bu insana kimse bir şey yapamaz. Ne zaman bir kaza geçirir, birkaç kişinin canı yanar, o zaman aklı başına gelir. Tabii ki hayatta olursa. Suçun önlenmesi ilk önce aileden başlıyor. İyi bir aile eğitimi lazım. Ailelerin çocuklarını takip etmeleri lazım. Üstünü giydirdim, harçlığını verdim, okula gönderdim, benim işim bitti düşüncesi yanlış. Okullarda okul yöneticilerine, öğretmenlere çok büyük görevler düşmektedir. Son görev ise bizimdir. Polis vatandaş için vardır. Huzuru, asayişi sağlamak için vardır. Şüphelendiğiniz durumlarda mutlaka 155 Polis İmdat telefonunu arayın. Gördüğünüz olaylarda tanıklık yapmaktan kaçınmayın. Bugün başkasına zarar veren yarın size de zarar verebilir düşüncesini aklınızdan çıkarmayın" diye konuştu.

KARAMANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 00:00:08
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?