16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Karaman'da korkutan yangın!

Karaman'da 3 ayrı kereste atölyesinde aynı anda çıkan yangında alevler güçlükle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Yeni Sanayi Hizarcılar Sitesi'nde bulunan üç ayrı kereste atölyesinin bahçesinde bulunan keresteler henüz bilinmeyen bir nedenle tutuştu. Birkaç dakika arayla başlayan yangınlardan ikisi büyümeden kısa sürede söndürüldü.

İlk yangının başladığı kereste atölyesinde alevlerin bahçedeki keresteleri sarması itfaiyeye zor anlar yaşattı. Karaman Belediyesi'ne ait 3 itfaiye aracı ile su tankerlerinin 10 metreyi bulan alevlere müdahalede zorlanması üzerine ilçe itfaiyeleri, fabrikalar ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden yardım istendi.

Bazı vatandaşlar da yanan kerestelerin yakınında park halinde bulunan bir otomobili iterek alevlerden kurtardı. Bu arada yangın yerine tedbir amaçlı cankurtaran da çağrıldı.

Yangında kereste atölyesinin bir kısmı zarar görürken bahçede bulunan bir traktör de tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın, 10 itfaiyenin 4 saatlik çalışması sonucu çevredeki diğer atölyelere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle 600 bin YTL'ye yakın maddi hasarın meydana geldiği bildirildi.

Birbirlerine 500 metre uzaklıkta bulunan 3 ayrı kereste atölyesinde birkaç dakika arayla başlayan yangının kundaklama sonucu çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 11:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?