21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman'da 'tarla günü' düzenlendi

Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru yaptığı konuşmada, "Her Köye Bir Ziraat Mühendisi Projesi çerçevesinde, Gökçe Köyü’nde bir bayan arkadaş göreve başladı. İlk önce bazı tereddütlerimiz olmuştu, fakat arkadaşımız artık buradan biri haline geldi. Kendisini kabul ettirdi. Köy halkı da her konuda kendisinden destek ve bilgi alıyor" dedi.

Son zamanlarda kırsal kesimde yaşayan insanların kendi kaderleriyle baş başa bırakıldığını belirten Vali İsmet Metin ise, "Ben burada başarılı olan bu arkadaşımıza ve tüm gönüllü tarım danışmanlarına teşekkür ediyorum. Kırsal kesimde imkansızlıklar içinde yaşamaya çalışan insanlarımız yeniliklerle tanışıyor. Tekrar üretmeye başladılar. Bu arkadaşlarımız yeni projelerle yöre halkını tanıştırıyor. Ben proje başlarken inanıyordum, şimdi gelişmeleri gördükçe seviniyorum" diye konuştu.

Gökçe Köyü’nde görev yapan gönüllü tarım danışmanı Mine Karacan ise, "Elimden geldiği kadar yöre halkına yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu sene ilk olarak köyde sebze üretmede damla sulama yapmaya başladık. Bu örnek bahçeye birkaç çeşit domates ektik. İlk defa domatesleri damlama su ile suladık. Zaten su sıkıntısı çeken köy halkı, şimdi daha az su ile daha iyi nasıl bahçe sulanabilir gördü. 60 gün içinde ektiğimiz domatesleri toplamaya başladık. İleride hep beraber yeni projelere imza atacağız" şeklinde konuştu.

iha-karaman
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 18:01:01
Güncelleme :14 Ağustos 2004 Cumartesi 11:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?