17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman'da Yunus Emre etkinlikleri

Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi'nin girişimiyle, TBMM, Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dil Kurumu, RTÜK ve TRT'nin katkılarıyla, Karaman 44. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri gerçekleştirilecek. Karaman Valiliği, bu organizasyon kapsamında, "Basın", "Radyo" ve "Televizyon" dallarında Türk Dili'nin etkili ve güzel kullanımına katkıda bulunan kişi ve kuruluşları ödüllendirecek.
Ege-Koop Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Aslan, "Yerel Basın Kategorisi"nde, Yeni Asır Gazetesi'ndeki köşe yazılarıyla Türk Dili'nin etkili ve doğru kullanımını teşvik ettiği için "Türk Dili" ödülüne layık görüldü.
Aralarında gazetecilerden yazarlara televizyon programcılarından radyo prodüktörlerine, reklamcılardan senaristlere ve sanatçılara kadar pek çok önemli isim, ödüllerini, Ankara'da düzenlenecek törenle alacak. Tören, Türkçe'nin yeniden devlet dili oluşunun 727. yıldönümünde, 7 Mayıs 2004 Cuma günü saat 19.00'da DSİ Konferans Salonu'nda yapılacak.
KARAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 00:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?