17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman'dan Pakistan'a yardım

KARAMAN'DAN PAKİSTAN'A 9 TIR YARDIM GÖNDERİLECEK

Pakistan'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Karaman Valiliği tarafından 20 Ağustos'ta başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde 452 bin 664 TL'lik nakdi ve 9 tır dolusu gıda yardımı gönderilmeye hazır hale getirildi.

Kampanyayla ilgili gelişmeleri değerlendirme ve kamuoyuyla paylaşılması amacıyla Vali Süleyman Kahraman bir basın toplantısı düzenledi. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcıları Mehmet Yüce, Bilal Ölmez, Yılmaz Şimşek ve Latif Memiş ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş adamları ile basın mensupları katıldı. İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu, Müftülük tarafından Cuma günleri camilerde Pakistan'a Yardım Kampanyası çerçevesinde il genelinde toplam 320 bin 603 TL'lik nakdi yardım toplandığını söyledi.

Vali Süleyman Kahraman da toplantıda yaptığı konuşmada, “Yaşanan sel felaketi sebebi ile afete maruz kalan kardeş ülke Pakistan halkına yardım için Başbakanlık genelgesine istinaden ilimiz genelinde 20 Ağustos Cuma günü bir yardım kampanyası başlattık. Pakistan halkının yaşadığı sel felaketinde, acılarını sarmak üzere yanlarında olmak bizim insanlık borcumuzdur. Çünkü dost ve kardeş Pakistan halkı Türk Milletinin kara gün dostu olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda halk olarak bizleri desteklemiş bir millettir. Bugün dünyada hangi devlet olursa olsun bu tür felaketlere tek başına göğüs germesi mümkün değildir. Kardeş Pakistan'da 8 milyon kişi açlık sınırında ve 20 milyon insan bu felaketten etkilenmiş ve mağdur olmuş durumdadır. İki binin üzerinde insanın hayatını yitirdiği Pakistan'a yardım için Karaman halkı, sanayicisi ve iş adamlarımızın yardım elini uzatmaları, bu mübarek günlere ayrı bir anlam katmıştır. Ama biz isteriz ki Pakistan'a yardım kampanyamıza katılım daha da artsın. Şu ana kadar Karaman'dan nakdi yardım olarak 452 bin 664 TL'lik katkı sağlanmış ve 9 Tır gıda yardımı gönderilmeye hazır hale getirilmiştir. Karaman halkı olarak yardımseverliğimizi ve fedakarlığımızı daha fazla göstermeli ve daha önce yaşadığımız acı dolu günlerimizi unutmamalıyız. Bir insanlık görevi olarak bu yardım kampanyalarına gönüllü olarak her türlü destek ve katkıyı sağlamalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 17:13:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 17:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?