21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman'ın eğitimi değerlendirildi

Karaman İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve şube müdürlerinin katıldığı “Eğitimi Değerlendirme Toplantısı” Kazımkarabekir’de yapıldı.


Bir bölümüne Kazımkarabekir Kaymakam Vekili Sayın Eşref Yonsuz’un da katıldığı toplantıya Karaman Milli Eğitim Müdürü Sayın Sebahaddin Altun başkanlık etti. Toplantıda eğitim-öğretim çalışmalarında Karaman’ın bulunduğu durum ve hedeflenen noktalar ele alındı.


İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Karaman’ın Sarıveliler ilçesi hariç hiçbir yerinde öğretmen sıkıntısı yaşanmadığını, bu ilçedeki öğretmen ihtiyacını da ataması yapılmamış öğretmenlerin ücretli görevlendirmesiyle aştıklarını belirtti.

Toplantıda Karaman’ın eğitimde yeni başarılara imza atması için OKS ve ÖSS hazırlık kurslarına ağırlık verilmesine, okulların İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri tarafından sık sık ziyaret edilerek ihtiyaçların yerinde tespit edilmesine karar verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Karaman’da bulunan yatılı okulların geceleri denetlenmesi için guruplar oluşturduklarını, geçen eğitim-öğretim yılında olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılında da yatılı okulların her hafta denetleneceğini belirterek, “Ailelerin bizlere emanet ettiği yavrularını en iyi şekilde barındırmak ve eğitmek için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmiş durumdayız” dedi.

Karaman’daki öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olması için test tekniği, sınav heyecanı ve stersini yenme yöntemleri konularında alanının uzmanlarından seminerler verdirilmesine karar verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun: “İlimizde okulöncesi okullaşma oranımız % 67 oldu. Gelecek yıllarda bu oranı daha yukarılara çekerek ilimizin okulöncesi eğitim çağındaki tüm çocuklarını okulla buluşturmayı hedefliyoruz. Yine ilimizde ilköğretimde devamsızlık sorunu bulunmamaktadır. Ortaöğretimdeki % 83’e yakın okullaşma oranımız ile Karaman, eğitime ne kadar sahip çıktığını bir kere daha gösterdi. Ben eğitimimize her zaman destek olan başta Valimiz Sayın Fatih Şahin’e, İl Özel İdaresi’ne, İl Genel Meclisi’ne, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Mütevelli Heyeti’ne ve Karaman halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Toplantı; başarı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

odakhaber
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 16:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?