17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karamanlı tarihçiden ilginç iddia

Karamanlı araştırmacı yazar Abdurrahman Altın, ilk İncil'in Hz. İsa'nın havarileri Yuhanna ve Barnabas tarafından Karaman'ın Kılbasan Beldesi'nde bulunan Karadağ'ın Halis Gümü mevkiindeki tarihi Barata şehrinde taştan yapılma bir mağarada yazıldığını ve havarilerin mezarlarının da bu mağarada bulunduklarını iddia etti. 

Abrurrahman Altın, Hıristiyanlar tarafından kabul gören İncil'de Karadağ'daki Barata şehrinin 72 yerde adının geçtiğini ve bu nedenle Barata'nın Hıristiyanlık alemi için çok önemli bir yer olduğunu öne sürerek, "Hz. İsa Kudüs'te çarmığa gerildikten sonra zulümden kaçan İsa'nın havarileri Hıristiyanlığı yaymak için birçok yere dağıldı. Bu havarilerden 2 kardeş olan Yuhanna ve Barnabas da önce Kıbrıs'a, sonra Karaman'a geldi. O sırada Karadağ'ın Halis Gümü mevkiinde bulunan Barata şehrine haydut Antipeter hüküm sürmekteydi. Antipeter tek tanrılı dine inanmaktaydı. Bu yüzden Yuhanna ve Barnabas'a kucak açtı. 

Yuhanna ve Barnabas, İsa'nın havarileri içinde okuma yazma bilen tek havariydiler. Burada bulunan bir mağarada 10 senelik uğraş sonunda İsa'nın söylediklerini yazıya döktüler ve ilk İncil yazılmış oldu. Bu İncil'de Hz.Muhammed'in 600 yıl sonra dünyaya geleceği ve Müslümanlığın doğacağı, İsa'ya inananların da Hz. Muhammed'e inanmaları gerektiği yazmaktaydı. Daha sonra 313 yılında şimdiki Kocaeli İznik'te toplanan Hıristiyan konsülü ortada dolaşan ve sonradan herkesin kendine göre yorumladığı İnciller içinden 4 tanesini seçti. Yuhanna'nın yazdığı asıl İncil Müslümanlık'tan bahsedildiği için kabul görmedi" dedi. 

Araştırmacı yazar Altın, Karadağ'daki Barata şehri ve Yuhanna ile Barnabas'ın İncil'in burada yazılmasından bahsedilmesine rağmen ilk İncil'i yazan 2 kardeşin kaldıkları ve yaşamlarını sürdürdükleri taştan yapma mağarayı bulduğunu iddia ederek, "Yaptığım geniş çaplı araştırmalar sonunda bu taştan yapılan mağarayı buldum. İçinde 2 kardeşe ait olduğunu sandığım mezarlar var. 

Ben zarar vermemek amacıyla mağara içinde çalışma yapmadım. Fakat uzman kişilerin yapacağı araştırmalar sonucunda iddialarımın gerçek olduğu görülecektir. Karadağ'ın her tarafında bulunan kilise kalıntıları ve ören yerleri buranın Hıristiyanlık için bir merkez olduğunu belgelemektedir. Ayrıca büyük düşünür Mevlana da eserlerinde manevi olarak dara düştüğü zamanlarda Karadağ'a gelerek bu kuyuda tek başına birkaç gün kaldığını söylemektedir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 12:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?