17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karla mücadele sürüyor

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, ekiplere baklava ikram etti.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız'la birlikte ilk olarak Karaman-Mersin Karayolu üzerinde denetim görevi yapan bölge trafik ekiplerini ziyaret eden Vali Süleyman Kahraman, trafik akışının normal olup olmadığını sordu. Vali Süleyman Kahraman daha sonra yolda mahsur kalarak Akarköy'e sığınan köylülerle bir araya gelerek mahsur kaldıkları bölgeye gitti.

Burada incelemelerde bulunan Vali Kahraman, daha sonra Değirmenbaşı, Araköy ve Cerit köylerinde yol açma çalışması yürüten İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarını inceledikten sonra yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Coğrafyadan ve iklimden kaynaklanan zorluklarla her zaman karşılaşılabileceğini dile getiren Vali Süleyman Kahraman, “Bu yıl yoğun kar yağışı sebebiyle birçok köy yolumuz ulaşıma kapandı. Ama İl Özel İdaremize bağlı ekipler, bu yolları açık tutabilmek için olağanüstü bir gayretle gece gündüz demeden çalışıyor. Bizim için her vatandaşımızın hayatı değerlidir ve biz bu anlayışla vatandaşlarımızın bu soğuk kış gününde her ihtiyacını karşılamaya, her sorununu çözmeye çalışıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın hastası yolda kalmasın, hiçbir vatandaşımız kapanan yollar nedeniyle mahrum olmasın diyoruz. Bizim amacımız hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza şartlar ne olursa olsun hizmet etmek ve yoğun kar yağışının sebep olduğu şartları ortadan kaldırmak. Aynı zamanda bu zorlu kış şartlarında çalışan ekiplerimizi de unutmamak gerekiyor. Ekiplerimiz soğuk, gece, gündüz demeden çalışıyor. Ekiplerimizin bu gayreti, devletimizin şefkatinin de en eşsiz ifadesidir. Buradaki arkadaşlarımızı ziyaretimiz vesilesiyle tüm ekiplerimize bir kez daha teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Yol açma çalışmasını bindiği greyderin üzerinden inceleyen Vali Kahraman, bir süre sohbet ettiği ekiplere de tatlı ikram etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2012 Pazartesi 18:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?