17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Kazayla babasını öldürdü

Karaman'da 11 yaşındaki çocuk, elindeki av tüfeğinin kazayla ateş alması üzerine babasının ölümüne neden oldu.

Merkez Aybastı köyünde yaşayan Mehmet Ç. (40), köylerine 5 kilometre uzaktaki Tabanlı Mahallesi'nde bulunan kardeşini köye getirmek için traktöre bindi. Bu sırada dağlık arazide önüne yabani hayvan çıkabileceğini düşünen Mehmet Ç, oğlu Enes Ç'den (11) av tüfeğini vermesini istedi.

Enes Ç'nin getirdiği, dolu unutulan av tüfeğinin kazayla ateş alması üzerine, Mehmet Ç. bacağından yaralandı. Korkarak ağlamaya başlayan çocuğun evlerinin yanındaki camide bulunan vatandaşlara durumu haber vermesi üzerine, yaralı Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istendi. Mehmet Ç. hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Köylüler, eşi Fikriye'yi 1997 yılında yıldırım çarpması sonucu kaybeden, Mehmet Ç'nin o dönemde biri 1, diğeri 3 yaşında olan iki çocuğuyla yalnız kaldığını anlattılar.

Çok sevdiği eşini kaybeden Mehmet Ç'nin, çocuklarını düşünerek bir daha evlenmediğini belirten köylüler, talihsiz adamın 1998 yılında ise kuyudan su çekerken kolunu traktörün şaftına kaptırması sonucu bir elini biliğinden kaybettiğini söylediler.

Kazanın ardından şeker hastası olan Mehmet Ç'nin devamlı ilaç tedavisi gördüğünü bildiren köylüler, çocuklarına çok düşkün olan Mehmet Ç'nin bu şekilde ölümünün büyük talihsizlik olduğunu kaydettiler.

Öte yandan, kazanın ardından çocukları yanlarına alan büyükanne ve büyükbabaları, Enes Ç'nin bu üzücü kazadan çok fazla etkilenmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 11:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?