16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kazım Karabekir Paşa anıldı

KAZIM KARABEKİR PAŞA KARAMAN'DA ANILDI

Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 62. yılında ismini taşıyan Karaman'ın Kazım Karabekir ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Kazım Karabekir Paşa Anıtı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Abdurrahman İçyer, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Muammer Sarı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Ali Aydoğan ve vatandaşlar katıldı. Törende Kazım Karabekir Paşa'nın anıtına çelenk konuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muammer Sarı, "Kazım Karabekir Paşa, genç yaşlarda ve daha sonra edindiği cephe tecrübeleriyle son dönem Osmanlı paşaları içerisinde seçkin bir yere gelmiştir. Paşa, Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli görevler ve unutulmayacak çok büyük başarılar elde etmiş, haklı bir şöhretin sahibi olmuştur. Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'nda elde kalabilen kuvvetlerini Erzurum'da toplayarak Türk milletinin ve Türk vatanının kurtuluş mücadelesinde önemli bir maddi ve manevi dayanak yapmıştır. Bu kuvvetlerle genç Türkiye'nin ilk askeri ve siyasi zaferinin de sahibi olmuştur. Bu başarılarla 'Şark Fatihi' unvanını almıştır. Hayatı boyunca Mustafa Kemal Paşa'nın en büyük destekçilerinden olmuş, dürüstlükten ayrılmamıştır. O büyük bir vatanseverdir, o yetimler babasıdır. Onun gibi bir şahsiyet ile hem şehri olmak bizleri gururlandırmaktadır" diye konuştu.

Törenin sonunda belediye tarafından anma programına katılanlara irmik helvası ikram edildi.

KAZIM KARABEKİR PAŞA KARAMAN'DA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 14:10:02
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 14:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?