21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Kazımkarabekir'in 125. doğum yılı kutlandı

Karaman'ın Kazımkarabekir İlçe Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Paşa'nın 125. Doğum Yılı ve 4. Geleneksel Gurbetten Sılaya Şenliği düzenlenen törenle kutlandı.

Kazımkarabekir ilçesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlamalara, Kazım Karabekir Paşa'nın kızları Timsal Köymen ve Hayat Feyzioğlu'nun yanı sıra İlçe Kaymakamı İdris Koç, İlçe Belediye Başkanı Muammer Sarı, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, siyasi parti il başkanları, davetliler ve ilçe halkı katıldı.

Kazım Karabekir Paşa'nın doğum günü kutlamaları, Gülnar Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başladı. Törende konuşan Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Köymen, babasının Cumhuriyet dönemi'nin kuruluş yıllarındaki anılarından örnekler verdi. Babasının Padişah'ın Atatürk'ü tutuklatma emrine karşı çıkarak Mustafa Kemal'in emrinde orduya katılmasının Cumhuriyeti kurma dönemini şekillendirdiğini belirten Timsal Köymen, baba topraklarında doğum günü kutlayarak hemşerileri ile biraraya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Muammer Sarı ise, belediyeciliğin sadece kaldırım ve yol yapmak olmadığını, bu tür etkinlikleri de düzenleyeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 14:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?