16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kemerin önemini anladılar

SİMÜLATÖR ARAÇLA EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNİ ANLADILAR

Karaman Emniyet Müdürlüğü, simülatör aracıyla emniyet kemeri takan ve takmayan sürücüler arasındaki farkı uygulamalı olarak gösteriyor.

Aktekke Kent Meydanı’nda iki gün kalacak emniyet kemeri simülatör aracının tanıtımı için tören düzenlendi. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Kalınsaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Asilkan Öztürk, emniyet kemerinin kazalardaki can kayıplarını yüzde 45, ağır yaralanmalarda ise yüzde 50 oranında azalttığını söyledi.

Emniyet kemerinin, kaza anında araç içindeki yolcuların dışarı fırlamasını önlediğini, aracın takla atması halinde yolcuların araç içinde sağa sola savrulmasını engellediğini hatırlatan Öztürk, “Emniyet kemeri kullanımı Karaman'da Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkarak yüzde 90'lar seviyesine geldi. Bu ise hala yeterli değil. Bizim hedefimiz her sürücünün emniyet kemeri takması ve bunun alışkanlık haline gelmesi. Karaman halkına emniyet kemeri takmayan bir sürücü ile takan bir sürücünün takla atan bir otomobildeki farkını canlı gösterebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğümüzden bu simülatör aracını getirttik. Kemer takmayan bir sürücü tamamen otomobilin içinde sağa, sola çarparken kemer takan bir sürücü yerinde sabit kalmakta dedi.

Konuşmaların ardından simülatör aracına binenler 360 derecelik dönüşüyle seyahat halindeyken emniyet kemeri kullanılmadığında kazalarda yaşayabilecekleri üzücü sonuçlar hakkında deneyim sahibi oldu.

SİMÜLATÖR ARAÇLA EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNİ ANLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 15:23:02
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 14:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?