16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kiraz hasadı başladı

Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçelerinde kiraz hasadının başladığını söyledi.

Bu yıl kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle kirazda verimin arzu edilen seviyede olmadığını belirten Samur, ancak ilçelerinde kiraz yetiştiriciliğinin her geçen yıl katlanarak artığını ifade etti.

Toros Dağları'nın zirvesinde, bin 650 rakımlı Sarıveliler'de yetişen kirazların tamamının yurt dışına ihraç edildiğini ifade eden Samur, ilçemizde yaklaşık 10 yıl önce dikimine başlanan kiraz fidanlarının hızla gelişip çok kaliteli meyve vermesi ve bunun ciddi bir gelir kapısı olması, ilçedeki çiftçileri harekete geçirdi. Bol su kaynakları ve verimli toprakları bulunan Sarıveliler'de üreticiler, tarlalarının büyük bölümünü kiraz bahçesine dönüştürdü. Tecrübelerini paylaşan, yardımlaşan çiftçiler, kiraz yetiştiriciliğinde hızla yol aldı. Kiraz ağaçlarını titizlikle bakıp büyüten üreticiler, dolgun ve lezzetli kirazlarının daha ağacındayken sipariş edilip satın alınmasının gurur, mutluluk ve heyecanıyla işe sıkı sarılıyor" dedi.

Belediye Başkanı Hayri Samur, Sarıveliler'de yetişen kirazın en erken Temmuz ayı içerisinde toplanabildiğini, yüksek rakımlı ve oksijen kaynağı bölgenin bu ürün için tam isabet olduğunu belirtti. Hızla yaygınlaşan kirazın ilçenin sembolü haline geldiğine dikkat çeken Başkan Samur, önemli bir gelir kapısı olmaya başlayan bu ürünün ilçenin kalkınmasında önemli bir kilometre taşı olacağını, önümüzdeki hafta içinde kiraz hasadına tam anlamıyla başlanacağını belirterek, hayırlı olmasını temenni etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2012 Perşembe 16:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?