16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kırmızı halıyla karşılandı!

BAKAN DİNÇER KARAMAN'DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kaynak buldukça iyileştirme yaparak emekliler arasındaki dengesizlikleri ve adaletsizlikleri kaldıracaklarını söyledi.

İnceleme ve ziyaretler için Karaman'a gelen Bakan Dinçer, ilk olarak Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ı ziyaret etti. Daha sonra Karaman Belediyesi'ne geçen Bakan Dinçer, Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar Sergisi'ni gezdi. Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'nun verdiği brifingten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Dinçer, emeklilerin banka promosyonu konusunun kamuoyuna yanlış aksettirildiğini belirterek, "Biz 6 milyar lira emekli maaşı ödüyoruz. Medya malesef bu konuda emeklilerimizin duygularını istismar ediyor. Bunu belirtmek istiyorum. Çünkü, '1 maaş promosyon ikramiyesi' gibi haberler yaptılar. Bunların hiçbirisinde bizim payımız olmadı ve bu konuda böylesine yanıltıcı ve insanlarımızın duygularını yıpratacak mesaj ve bilgi vermedik. Sizden benim ricam şu: Lütfen bu konuda işin gerçeği neyse onu verelim. 6 milyar Türk Lirası'nı Türkiye'deki banka sektörünün promosyon ödemesi yapması mümkün mü? Bu mümkün değilse emeklilerimizin bu parayı alabileceklerine dair haber yapmak da yanlış olur. Emeklilerimizin bu konuda bir hakkı varsa onu da bırakmayacağız. Ama bu işin sonuna kadar ne olacağını bekleyip sabretmekte yarar görüyorum" dedi.

Emekliler arasındaki maaş farklarının kalkıp kalkmayacağı sorusuna ise Bakan Dinçer, ''Bana bu meseleyi sık sık soruyorlar. Aynı şeyi söyleyeceğim. İntibak yapamıyoruz. Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Ayrıca intibak yapsak, bunu başarmış olsak bile Türkiye'deki bütün emekliler arasındaki ücret dengesizliğini intibak ile çözemeyiz. Çünkü intibak sadece eski tabirle Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olan işçilerin emekli maaşları arasındaki dengesizliği çözen bir yaklaşımdır. Halbuki Bağkurluların özellikle tarım Bağkurlularının emeklilerinin ücretlerinde de ciddi dengesizlikler vardır. O zaman intibakla yeterli kalacaksak Bağkurluları nasıl telafi edeceğiz? O açıdan bakıldığında ben bakan olarak sadece SSK'lıların değil Bağkurluların ve Emekli Sandığı'ndan emekli olan emeklilerin haklarını korumak zorundayım. O yüzden intibak yapmak fikrinden vazgeçtik. İyileştirme yapmayı tercih ettik. Bunu ifade etmiştim. Yeniden biz elimizden geldiği kadar kaynak buldukça iyileştirme yaparak aradaki dengesizlikleri ve adaletsizlikleri kaldıracağız. İntibak şimdi yapamıyoruz'' yanıtını verdi.

Bazı kamu kurumlarının aldıkları hizmetlerde kurumdan paraları aldıkları halde müteahhitlerin işçilerin parasını ödemediği iddiaları ile ilgili soruyu cevaplayan Bakan Dinçer, ''Buna dair bir bilgi bana gelmedi. Böyle bir durum varsa bana bilgi versinler. Gerekli incelemeyi yaptırırım. Yine öyle bir durum varsa her yerde müdürlerimiz, yöneticilerimiz, valilerimiz var. Özellikle işçilerimizin hakkını korumak zorundalar. O yüzden şayet bir müteahhit işçilerinin ücretlerini ödemiyorsa, kamuya hizmet veren bir müteahhitten bahsediyorum, il yöneticileri öncelikle işçilerin ücretlerini ödeyecek kaynağı mahsup edip işçilerin paralarını doğrudan ödeyerek sorunu çözerler. Eğer bu da çözüm değilse ihaleyi iptal edebilirler'' diye konuştu.

Bakan Dinçer daha sonra AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geli. Bakan Dinçer, buradan Karaman Organize Sanayi Bölgesi'ne geçerek bir bisküvi fabrikasında işçilerle öğle yemeği yedi.

BAKAN DİNÇER KARAMAN'DA
BAKAN DİNÇER KARAMAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 14:25:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?