16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kitap kurtlarına ödül!

Karaman'da öğrencilere, kamu çalışanlarına ve esnafa kitap okumanın önemini kavratmak amacıyla düzenlenen 'Türkiye Okuyor' kampanyasında en çok kitap okuyanlara ödül verildi.

Karaman Valiliği tarafından düzenlenen kampanyaya Karaman'ın köyleri de dahil edildi.

Karaman'da bir kıraathanede düzenlenen törene Vali Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hulusi Öztürk, Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Yenilmez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkerim Çömçe ve vatandaşlar katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, kitap okumanın önemini her alana yayma noktasında 12 ayrı proje yapıldığını ve hayata geçirildiğini belirterek, kasaba ve köylerdeki kıraathanelerin kitapla donatılmaya başlandığını söyledi. Günlük gazetelerin düzenli olarak alınmasından güzel kitaplığı olanların ödüllendirilmesine kadar her anlamda takibi yapacaklarını belirten Orta, Karaman ve köylerinde 7'den 70'e kitap okuma anlamında mesafe alacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada okumanın medeniyetin inşasındaki rolüne değindi. Medeniyeti; bilen, okuyan insanların inşa edebileceğine dikkat çeken Kahraman, "Oysa bugün insanlığın en önemli ihtiyacı, bu rolü üstlenebilecek, dünyanın dertlerine deva olabilecek bireylerin eksikliğidir. Bizler okuyan bir ecdadın torunlarıyız ve bizler ecdadımıza yakışan bir anlayışla, bugün de dünyanın tüm dertlerine deva olma yolunda ilerliyoruz. Bugün burada düzenlediğimiz bu anlamlı töreni, bu yolda bir adım kabul ediyor ve bu açıdan sevindirici buluyorum. Bizim toplumumuzda Osmanlı'dan bugüne kahvehanelerin büyük bir önemi vardır. Zaman zaman bu mekanlar, aile hayatını olumsuz etkileyen, vakit öldürülen yerler olarak kullanılmıştır ve maalesef kullanılmaktadır. Merhum Mehmet Akif Ersoy da Mahalle Kahvesi şiirinde bu durumu eleştirir. Oysa kahvehaneler sadece yarenlik edilen yerler olmamalı. Kahvehaneler farklı zümrelerden ve değişik kültür seviyesinden insanların bir araya geldiği, kültürel bir birikim ortamı, bir sosyalleşme mekanı, bir okuma ortamı da olabilir ve olmalıdır. Bugün burada düzenlediğimiz bu tören beni gerçekten sevindirdi. Sizler sadece kendi aranızda yarenlik etmediniz. Kitaplarla da dost oldunuz. Bu durum, kahvehanelerimizin bir kimlik kazanması adına anlamlı bir adım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından en çok kitap okuyan kişilere Vali Süleyman Kahraman tarafından çeşitli hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 17:34:25
Güncelleme :17 Eylül 2011 Cumartesi 17:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?