17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

KMÜ'de yeni akademik yıl başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.

Üniversite içerisindeki Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış törenine Karaman Valisi Fatih Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Karataş, Belediye Başkanı Ali Kantürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ile daire müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ni anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Törende konuşan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Amacımız, en kısa zamanda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin dünyada gelişmişlik düzeyinin başlıca ölçütü haline gelmiş olan bilimsel üretim ve araştırma çalışmalarıyla, üretken Türkiye'nin oluşumuna katkı yapan bir kurum haline gelmesini sağlamaktır. Üniversitemizin söz konusu özelliklere sahip ve Karaman'ın adına yakışır bir üniversite olabilmesi için altyapı eksiklerimizin en kısa zamanda giderilmesi, akademik ve idari personel sayısının hızla arttırılması gerekmektedir. Bunu hep birlikte yapacağız. Üniversite bu şehrin ve siz değerli Karamanlılarındır” dedi.

Belediye Başkanı Ali Kantürk de, "Günümüzde en büyük güç bilgi gücüdür. İlim ve irfan yuvası olarak gördüğümüz üniversitelerimizi önemsiyoruz. İlimizin ekonomik ve kültürel hayatına üniversitemizin katkısı çok daha büyük olacak" şeklinde konuştu. Vali Fatih Şahin ise, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Açılış töreni verilen kokteyl ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 19:18:00
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 19:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan çelik IP: 81.214.145.xxx Tarih : 31.10.2008 15:55:38

karamanımızın ünüversitesine ünüversitelilerine sahip çıkmasını istiyorum.karamana kendi üniversitesinin maddi ve manevi kazanımları olacagından emin olarak ona göre davranmamız gerektiğini düşünüyorum.