16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Komando gibi itfaiyeciler!

Karaman İtfaiyesi'nin yaptığı tatbikatlar nefes kesti.

5 katlı bir apartmanın çatısı ile 20 metre açılan itfaiye merdiveninden üzerlerine astıkları Türk bayraklarıyla yere halatla inen itfaiye erleri komandoları aratmadı.

Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları yangın ve kazalara karşı bilgilendirmek ve teknolojinin yeniliklerini göstermek amacıyla geniş çaplı bir tatbikat düzenledi. Aktekke Meydanı'nda gerçekleşen tatbikatı çok sayıda vatandaş ile öğrenciler nefeslerini tutarak izledi.

İtfaiye erleri oluşturulan alanda vatandaşlara yanan tüpün nasıl söndürülmesi, yanan bir aracın sadece 7 litre tazyikli su ile nasıl söndürüldüğü, kazada araç içerisinde sıkışanların nasıl kurtarıldığı ve yanan petrol ürünlerine
nasıl müdahale edildiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Yapılan tatbikatta 5 katlı bir apartmanın balkonunda mahsur kalan bir vatandaşın itfaiye erlerince sedye üzerinde yere indirilmesi ilgiyle izlendi. Tatbikatın sonunda ise itfaiye erlerinin yine 5 katlı bir apartmanın çatısı ile açılan 20 metrelik itfaiye merdiveninden üzerlerine bağladıkları Türk bayraklarıyla yere halatla inmeleri komandoları aratmazken, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Tatbikat sonunda bir açıklama yapan İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, vatandaşları yangın ve kazalara karşı bilgilendirmek ve teknolojinin yeniliklerini göstermek amacıyla geniş çaplı bir tatbikat düzenlediklerini söyledi. Kayhan, Karaman İtfaiye Müdürlüğü'nde kendisi de dahil olmak üzere 38 personelin bulunduğunu, hepsinin de bu tür yangın ve kazalara karşı eğitimli olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 21:27:24
Güncelleme :21 Kasım 2008 Cuma 21:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?