17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Köylülere koç dağıtıldı

KARAMAN'DA KÖYLÜLERE MERİNOS KOÇU DAĞITILDI

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından 78 üreticiye 116 adet Anadolu Merinos koçu dağıtıldı.

Dağıtım törenine Ayrancı Kaymakamı Ali Sarıkaya, Tarım İl Müdür Yardımcısı İsmail Uluad, Özel İdare Genel Sekreter Vekili Süleyman Aşkan, İl Genel Meclis üyeleri ile köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Tarım İl Müdür Yardımcısı İsmail Uluad, koyunların ıslahı çalışmalarının Karaman ilinde yaygınlaştırılması gerektiğini, koyun yetiştiricilerinin gelirinin arttırılmasının yerli Akkaraman ırkının veriminin yükseltilmesi ile mümkün olduğuna dikkat çekti.

Ayrancı Kaymakamı Ali Karakaya'da, projenin ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ve bu tür projelerin çoğalması için çaba gösterilmesi gerektiğine değinerek, “Bu projede emeği geçen ve destek veren başta Sayın Valimiz ve İl Genel Meclis üyeleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum ve bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Ali Karakaya, İl Tarım Müdür Yardımcısı İsmail Uluad ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Süleyman Aşkan hak sahibi birer üreticiye TİGEM Polatlı İşletmesinden getirilen Anadolu Merinos koçlarını teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:50:04
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?