16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Köylüye 300 gebe düve

Karaman’ın Demiryurt Köyünde hazırlanan proje kapsamında köylülere 300 gebe düve dağıtıldı. Gebe düve dağıtım törenine Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, il protokolü ve hayvan sahipleri katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki projenin ülkemizde uygulanan 3 projeden biri, Karaman’da ilk defa uygulanan bir proje olduğunu belirtti.

Milletvekili Mevlüt Akgün ise Karaman’da 23 kooperatifin hayvancılık alanında desteklendiğini ve kooperatifçilik sayesinde yapılan toplu hayvancılığın bireysel olarak yapılan hayvancılığa göre daha avantajlı olduğunu ifade ederek, bu projenin önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’da "Bu proje geçmişte gerçekleştirdiğimiz hayvancılık projelerinin üç katı büyüklüğünde. İlimizde hayvancılık konusunda diğer illere göre isteğimiz atılımı sağlayamamıştık. Ancak bu proje ile diğer illeri yakalayacağımızı umuyorum" dedi.

Vali Süleyman Kahraman ise konuşmasında, projenin bir ilk olduğu gibi birliğin ve beraberliğin de güzel bir örneği olduğunu söyledi. Vali Kahraman. "Tarımın ve hayvancılığın tüm dünyada her geçen gün daha stratejik bir noktaya geldiğine şahit oluyoruz. Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin bu projesi bu açıdan son derece önemli bir adım. Tabii bunun yanında modern bir hayvancılığa ve tarıma da geçmek gerekiyor. Bu proje aynı zaman da modern hayvancılık açısından da önemli. Proje kapsamında alınan süt soğutma tankı, gübre pompaları, yem karma makinesi gibi ekipmanlar da bunun ifadesidir. Sizlerin sahip olduğu her varlık aslında Karaman’ın ve ülkemizin bir zenginliğidir. Sizlerin huzuru öncelikle ilimizin ve ülkemizin huzurudur. Bu sebeple uzak demeden her daim köyümüze ve köylümüze sahip çıkmaya çalışıyoruz. Derdinizi de sevincinizi de paylaşmayı kendimiz için büyük sorumluluk ve onur kabul ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra gebe düve hayvan pasaportlarının protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine dağıtılmasının ardından tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra tesisler gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2012 Cumartesi 18:23:25
Güncelleme :28 Temmuz 2012 Cumartesi 18:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?