16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kuşlara yem bırakıldı

Karaman'da kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban kuşları için yol kenarlarına yem bırakıldı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Mersin Karayolu üzerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaban kuşlarına yem bırakma programına katıldı.

Yetkililer tarafından Mersin karayolu üzerinde bulunan kuş yemleme istasyonuna 250 kilo buğday kırığından oluşan kuş yemi bırakılırken, burada konuşan Vali Kahraman, Valilik olarak yem bulamadığı için açlıktan ölen bir kuştan, dalı kırılan bir ağaçtan bile sorumlu olduklarını söyledi.

Bunun için soğuk ve karlı kış günlerinde yaban hayvanlarının aç kalmaması için seferber olduklarını ifade eden Kahraman, "Şehrin belli yerlerine kuş yemleme istasyonları kurduk. Buralara yemler bırakıyoruz. Yaban hayvanları için yiyecek bırakıyoruz. Biz bunlardan sorumluyuz. Yaban hayvanları da doğanın bir parçası. Bir denge sağlıyorlar. Valilik olarak bir sorumluluğumuz var. Ben belde belediye başkanlarımıza, köy muhtarlarımıza yörelerinde yaban hayvanlarına yiyecek bırakmaları için talimat verdim. Özellikle aç kalan yırtıcı hayvanlar insanlara zarar verebilir. Bunu da ciddiyetle takip ediyoruz. Vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 18:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?