17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Mahkumlar arası bilgi yarışması

Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar arasında bilgi yarışması düzenlendi.


Cezaevi salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Özsoy, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Dursun Karataş, Adli Yargı Komisyon Başkanı Mehmet Öztunç, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun ve mahkumlar katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Özsoy, çağdaş infaz anlayışının, ceza infaz kurumlarındaki kişilerin mutlak bir meslek edinmelerini ve tahliyelerinden sonra kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını amaçladığını söyledi. Özsoy, bu anlayış çerçevesinde Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde okuma yazma kurslarından çeşitli meslek kurslarına, ilköğretim sınavlarından üniversite sınavlarına, konferanslardan bilgi yarışmalarına kadar birçok faaliyetin sürdüğünü anlattı. Özsoy, 2008 yılında da faaliyetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.


Konuşmaların ardından 3'er kişiden oluşan iki grup mahkum, bilgi yarışmasında yarıştı. Yarışmada sorulan 15 sorunun 13'ünü bilen 1. Grup yarışmayı kazandı. Yarışmanın ardından yarışmacılara çeşitli ödüller verilirken, okuma yazma, arıcılık kursunun bitirenler ile Açık İlköğretim ile Açık Liseden mezun olanlara belgeleri verildi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 01:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem erduru IP: 88.254.238.xxx Tarih : 27.10.2007 15:31:10

iyi olmuş en azından vakit geçirirler orada yani benim babamda gardiyandı kapalıda şuan açık cezaevinde ama herkeza bayy allah kurtarsın....................