17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Mahkumların kazanç kapısı

Karaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkumlar, yaptıkları hediyelik eşyalardan elde ettikleri gelirle hem kendilerinin, hem de ailelerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mahkumların el emeği göz nuruyla yaptıkları birçok ürün, hediyelik eşya satan mağazaların vitrinlerini süsleyerek alıcıya ulaşıyor. Cezaevine giren insanların birçoğunun mesleği ve maddi durumu iyi olmayan kişiler olduğunu belirten yetkililer, "Cezaevinde kalan mahkumların birçoğunun belirli bir mesleği yok. Bu kişilerin boş zamanı da çok olunca bu zamanı değerlendirip çeşitli kurslar ve kendi imkanlarıyla el sanatlarını öğrenip hediyelik eşya yapıyorlar. Tespih, gemi maketleri, çakmak kılıfları, boncuk takılar, küçük halılar gibi ürünlerin çeşidini arttırmak mümkün. Birçok arkadaşımız yaptığı bu ürünlerden kendi ihtiyaçlarını karşıladığı gibi dışarıdaki ailelerine bile yardım edebiliyorlar.

Buradaki ürünler isteyenlere pazarlanıyor. Bu ürünlerden alıp iş yerlerinde satmak isteyen esnaf arkadaşlarımız cezaevi yönetimiyle görüşüp gerekli yardımı alabilirler. Burada sıkıntı üretilen mamullerin yeteri kadar pazarlanamamasıdır" dediler.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 17:12:07
Güncelleme :21 Şubat 2006 Salı 17:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?