17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Makam koltuğunu bile haczettiler

KARAMAN’da merkeze bağlı Yeşildere Beldesi’nde 2004 yılında işten çıkarılan 14 işçi, belediyeye karşı açtıkları davaları kazandı. Belediyeden toplam 250 bin YTL alacaklı olan işçiler, paraları ödenmeyince haciz kararı aldırdı. Bu sabah belediye binasına gelen icra memurları, binada ne bulduysa kamyonlara yükledi. AKP'li Başkanın makam odasındaki masa ve koltuğunu da alan görevliler, haczedilen eşyaları kamyona yükleyerek Karaman’da depoya kaldırdı.

Yerel seçimler sonrası 2004 yılında işten çıkarılan 14 işçi, tazminatları ödenmediği gerekçesiyle belediyeyi dava etti. Karaman İş Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda Yeşildere Belediyesi, işçilere toplam 250 bin YTL kıdem ve ihbar tazminatı ödemeye mahkum edildi. Belediye parayı ödemeyince, işçilerin avukatı Turhan Sart haciz kararı aldırdı. Jandarma eşliğinde Karaman il merkezine 40 kilometre uzaklıktaki, 5 bin nüfuslu beldeye bu sabah gelen görevliler, belediye binasında ne bulduysa haczetti. AKP’li Belediye Başkanı İbrahim Koçak’ın Ankara’da olduğunu öğrenen görevliler, başkanın makam odasına da girerek, odadaki masa sandalye, klima gibi eşyalarla birlikte başkanın makam koltuğunu da kamyona yükledi.

HAKKIMIZ VERİLMEDİ, YARGIDA KAZANDIK’

Alacaklı işçiler adına konuşan Fahrettin Bayat, “Biz 3 yıldır hukuk savaşı veriyoruz. Nihayet hukuk savaşını kazandık. Burada da haciz işlemleri devam ediyor. 14 arkadaş sonuna kadar durduk. Bundan sonra da duracağız. Burada şu mesajı vermeye çalışıyorum. Biz haklı olduğumuz halde haksız duruma düşürülmeye çalışılıyoruz. Gücü yeten yetene. Ama, biz burada 14 arkadaş sağlam durduk, sözümüzde durduk. Alın terimizin hakkını almak için, kazandık ve sonuç bu aşamaya geldi” dedi.

İşçilerin Avukatı Turhan Sart ise, “2004 yılında Yeşildere Belediyesi’nden atılan 14 işçi ile ilgili dava süreci sona erdi. Buna ilişkin icra takipleri yapıldı. Bu icra takipleri sonucunda burada haciz yapıyoruz. Bu işçilerin belediyeden alacakları yaklaşık 250 bin YTL. Buna ilişkin belediyeden bugüne kadar bir ödeme yapılmadı. O nedenle icra yoluna başvurduk” diye konuştu.

BAŞKANVEKİLİ: YAPILAN TERBİYESİZLİK

Boşaltılan başkanlık makamında gazetecilerin sorularını sandalyeye oturarak yanıtlayan Başkan Vekili Halil Şimşek, belediyeye karşı yapılanların ‘terbiyesizlikten başka bir şey olmadığını’ öne sürerek, “Bunlar bir belediyede karşı yakışmayan şeyler, terbiyesizlikten başka bir şey değil. Her şey ortada. Bu şekilde vatandaşa nasıl hizmet edeceğiz. Bunların gayeleri vatandaşa hizmet yaptırmamak” diyerek olaya tepki gösterdi.

Haciz görevlileri belediyeye ait iş makineleri ile 2 otobüsü de hacederek, haciz işlemlerini tamamladı.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 12:43:45
Güncelleme :16 Mart 2007 Cuma 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yesildere.net.tc Aysel IP: 85.104.151.xxx Tarih : 16.03.2007 18:13:56
Geçmiş olsun diyorum kaybeden kimse değil maalesef kasabamız. www.yesildere.net.tc sitesi kent habere bize verdiği destekten ötürü teşekkür eder.