17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Memurlardan ABD mallarını protesto

Karaman’da Memur-Sen üyesi bir grup, "Zalimlere Lanet, Mazlumlara Dua" eylemi ile Müslümanları ve savaş karşıtlarını Amerika Birleşik Devletleri (ABD) mallarını boykot etmeye çağırdı.

Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önüne toplanan Memur-Sen üyesi bir grup, yaptıkları basın açıklamasında ABD mallarına boykot çağrısında bulundu. Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Veysel Göktekin, ABD’nin acımasız ve insanlık dışı saldırılarını kınadıklarını belirterek, "Felluce başta olmak üzere, Irak’ın tamamında soykırım uygulamakta. Bölgeye demokrasi, özgürlük ve insan hakları getirmek iddiasıyla gelen ABD; kan, gözyaşı, fakirlik ve zulüm getirmiştir. ABD katliamlarını insani duyguların yüksek olduğu mübarek günlerde, Ramazan ayında ve bayramda da sürdürmüştür. Hatta camilerde yaralıları hunharca öldürmüştür. Haksız yere Irak’a savaş açan ABD yöneticileri başta olmak üzere katliamları gerçekleştiren ABD askerlerinin, uluslararası mahkemelerde yargılanmasını istiyoruz. Türk halkını ve barışsever dünya halkını ABD mallarını almamaya, savaşa katkı sunmamaya çağırıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Irak’ta hayatını kaybeden Müslümanlar için dua edildi. Daha sonra ellerindeki ABD, İngiltere ve İsrail bayraklarını ile bu ülkelerde üretilen ürünleri ateşe veren memurlar, olaysız bir şekilde dağıldı.

KARAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 16:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?