21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Mevlana, Vuslat etkinlikleriyle anıldı

Ailesi ile birlikte hayatının önemli bir bölümünü Karaman’da geçiren, sevgi ve hoşgörü anlayışıyla tüm insanlığı kucaklayan Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri, 731. Vuslat Yıldönümü’nde Karaman’da anıldı.

İl Kültür Müdürlüğü tarafından Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen anma programına Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Amanzhol Zhankuliev, Kazakistan’ın Jambil kenti Vali Yardımcısı Mirzakasım Niyazbekili Baybekov, Jambil ili Bayzak İlçesi Belediye Başkanı Abdalı Tokbergenuli Nuraliyev, Belediye Başkanı Ali Kantürk, Emniyet Müdürü Salim Akça, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İl Kültür Müdürü Dindar Dilbaz, "Mevlana ve Yunus Emre gibi nice şairler Anadolu’nun bereketli topraklarından fışkıran birer sevgi pınarlarıdır. Tüm dünyanın saygınlığını kazanmış bu insanlardan herkesin öğreneceği çok şey vardır. Gençlerimizin bu değerleri iyi tanımasını sağlamak zorundayız. Onları anmak ve süreklilik kazandırmak bir borçtur ve görevdir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun verdiği konser ve düzenlenen sema gösterisi büyük ilgi gördü.

KARAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 10:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?