21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Mezarlığa bile haciz

Karaman’ın Yeşildere Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Koçak, belediyenin mezarlığının dahi hacizli olduğunu, gerekirse çadır kurup hizmete devam edeceklerini söyledi. 

AK Parti İl Binası’nda Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Yeşildere Belediye Başkanı İbrahim Koçak, belediyenin daha önceden birçok yere borcu olduğunu söyleyerek, "Ben 1 Nisan 2004 tarihinde mazbatamı alarak göreve başladım. Bilgi ve belgelerde de açık ve seçik olarak bilindiği gibi biz göreve başlamadan 6 ay önce belde de Orman İşletme Müdürlüğü’nün ihalesini kazanan ve meşe kömürü üreten bir şahıs ile belediye arasında itilaf çıkmış. Belediye şahısların ürettiği meşe kömürüne el koymuş. Bunun üzerine şahıs belediyeyi mahkemeye vermiş ve davayı kazanmış. Şahıs hak ettiği 200 bin YTL’yi alabilmek için belediye mallarına haciz koydurmuş” dedi. 

Bu sorunu gidermeye çalışırken başka bir problemle karşılaştıklarını anlatan Başkan Koçak, “Belediyede her sene 4 ay çalışan işçiler 12 ay çalışmak istediklerini ve vizelerinin sendika tarafından yapıldığını söylediler. Devlette bize verdiği statüye göre, bu kişileri 12 ay çalıştırma şansımız yok. Biz bu işçileri 12 ay çalıştırsaydık kanunen bize ve muhasebemize zimmet çıkabilirdi. Dönüşümlü çalışmalarını teklif ettik. Kabul etmediler. Kendilerine tebligat yaptık. Fakat işe başlamak yerine bizleri mahkemeye verdiler. Mahkeme süreci devam ediyor. Bizden önce bu kişilerin belediyeden 38 bin YTL alacakları var. Zaten bizim zamanımızda çalışmadılar. Kendilerine bu borcu ödemek istedik. 3 kişi geldi parasını aldı. Diğerleri de mahkemeye verelim, faiz binsin diye gelip paralarını almadılar. Biz tekrar parayı bankaya yatırdık" diye konuştu. 

Ankara’da olduğu bir gün işçilerin alacağına karşılık belediyeye gelen haciz memurlarının bütün eşyaları haciz ettiğini kaydeden Başkan Koçak, “Şu anda bilgisayarlarımız, masamız, koltuklarımız, kamuya açık araçlarımız haciz edilmiş durumda. Bizim hiç bir hizmet yapma şansımız kalmamış. Biz buna rağmen mezarlıklarımız dahi hacizli olmasına rağmen, gerekirse hizmet için çadır kurar hizmet veririz. Kamuya tahsis edilen araçlara da el konuldu. Şu anda belde halkı şehre gidip gelemiyor. Çocuklarımız okula gidemiyorlar. Bunların hesabı kanunlar çevresinde görülecek. Maddi ve manevi davalarımızı açacağız. Hiç bir şey hizmet etmemizi engelleyemeyecek" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 10:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?