17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Minikler diş muayenesinden geçti

Karaman’da, M. Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Kardeş Okul Projesi” protokolü kapsamında Akçaalan Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri diş muayenesinden geçirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde gerçekleşen muayeneye Karaman Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Uğur Demirel ve muayene olacak öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Milli Eğitim Müdürlüğü ve M Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu arasında yapılan protokol çerçevesinde kardeş okul projesine alınan Akçaalan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin diş taramasından geçirileceğini ve çocuklara diş sağlığı konusunda bilgi verileceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek ise, yapılan protokol ile her iki kurumun işbirliği yapma ve birbirinin yolunu açtıklarını belirterek, bu etkinlikler çerçevesinde çocukların diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Daha sonra öğrenciler tek tek diş muayenesinden geçirildi. Yapılan muayenenin ardından öğrencilere Karaman Müzesi ve Tartan Konağı gezdirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 15:01:12
Güncelleme :20 Aralık 2008 Cumartesi 15:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?