16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Mobilyacılardan uyarı!

MOBİLYACILARDAN SÖZLEŞME UYARISI

Karaman Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Recep Afacan, üretici ve tüketicilerin mağdur olmaması için iş öncesi mutlaka sözleşme imzalanması gerektiğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Karaman Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Recep Afacan, her zaman olduğu gibi bundan sonrada oda üyelerini en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Kendilerinin hizmet verirken üyelerinin haklarını, sorunlarını çözmenin yanında tüketicilerinde istek ve sıkıntılarını da cevap vermek gibi bir sorumlulukları olduğunu ifade eden Afacan, “Bunun için bir takım önlemler aldık. En çok şikayet edilen konunun esnaf ile müşteri arasındaki anlaşmazlıklar. Müşteri ne yaptıracağını iyi bilmesi gerekiyor ki, esnaf ona göre hareket etmesi lazım. Mutlaka her kesimde olduğu gibi bizim esnafımız arasında da bilerek veya bilmeyerek yanlış yapanlar olabiliyor. Halkımız oda üyelerimize iş verirken mutlaka odamız tarafından hazırlanan resmi matbu sözleşmeyi düzenlesinler. Bu sözleşmelerin bir tanesi esnafta, bir tanesi odamızda bir tanesi de müşteride kalması lazım. İş verirken iş verdiği firmanın iyi analiz edilmesi oda ve vergi kadının olup olmadığına, yaptığı işin arkasında ne kadar durduğunun araştırılması gerekiyor. Biz bir iş yaptırılırken fiyattan önce kalitenin araştırılması gerektiğini söylüyoruz. Kalitesiz malzemeyle yapılan ucuz iş müşteriye her zaman sorun çıkarabileceği gibi esnafımızın da itibar kaybına sebep olacaktır” dedi.

Sözleşme yapılmayan işlerde ilerde çıkabilecek sorunlarda sorunun çözümünün çok zor olacağının altını çizen Afacan, ''Sözleşmede meydana gelen anlaşmazlıkların oda olarak takipçisi olacağız. Takip sonunda hata kimden olursa olsun sözleşmeyi esas olarak ilgili kişiye kanunlar çerçevesinde yaptırım uygulayarak sorunların ortadan kaldırılmasını sağlayacağız. Bunun için mutlaka sözleşme yapılsın. Biz oda olarak hem esnafımızı bunun yanında da tüketiciyi de korumak zorundayız. Yani bir bakıma esnaf ile vatandaş arasında köprü olacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 17:07:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 17:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?