17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Oğlu için af istedi

OĞLU İÇİN CUMHURBAŞKANI'NDAN AF İSTEDİ

Karaman'da yaşayan Fatma Uysal, müebbet hapis cezası alan ve cezaevinde kanser hastası olan oğlunun son günlerini yanında geçirebilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den af istedi.

Anne Fatma Uysal (76) oğlu Adnan Uysal'ın (44) 2002 yılında Belçika'da namus meselesi yüzünden 2 kişiyi öldürdüğünü ve müebbet hapis cezası aldığını söyledi. 6 yıl Belçika'da cezaevinde kaldıktan sonra Karaman cezaevine sevk edilen oğlunun kanser hastalığına yakalandığını anlatan anne Uysal, "Oğlum bizim bilmediğimiz bir hastalıktan dolayı Belçika'da cezaevinde 5 kez beyin ameliyatı geçirdi. Şimdi 2 yıldır Karaman Cezaevi'nde kalıyor. Burada hastalanarak kaldırıldığı Karaman Devlet Hastanesi'nde kanser

teşhisi konuldu. Daha sonra Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkik ve tahlillerinde oğlumun akciğer kanseriyle birlikte kemik ve batın kanseri olduğunu öğrendik. Doktorlar kurtuluşunun olmadığını söylediler. Sonrasında ise Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Şimdi hastanede tedavisi sürüyor" dedi.

Oğlunun hastanede kendisinin de Karaman'da ölümü beklediklerini gözyaşları içinde dile getiren anne Uysal, "Ben 77 yaşındayım. Oğlum keşke sağlıklı olsa. Yıllar önce bir oğlumu kaybettim. Şimdi de bu oğlumun ölümünü bekliyorum. Tek isteğim onun yanımda ölmesi. Son zamanlarını yanımızda geçirsin. Cumhurbaşkanımıza, yetkililere yalvarıyorum. Yetkilerini kullansınlar oğlumu affetsinler. O cezasını evinde çeksin. Her gün her saat ağlıyorum" diye konuştu.

Adnan Uysal'ın ablası Gülşen Coştu ise, ölüm döşeğindeki kardeşinin affedilmesini istediklerini kaydetti. Coştu, "Bunun için gereken yerlere gerekli müracaatlarımızı yapıyoruz. Af kararı çıkarsa en azından son zamanlarında elinden tutabiliriz, son zamanlarını birlikte geçirebiliriz. Ben kardeşimin hasta yatağında başında bekleyip, dualar okumak istiyorum. Allaha yalvararak iyileşeceği günü umutla beklemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu bize çok görmesin. Yetkililerden tek istediğimiz şey ölüm

döşeğindeki bir mahkumun son isteğinin kabul edilmesi. Bunu TBMM'ye bir yazı ile ilettim. Meclis yetkilileri bana bir dosya numarası verdi, o dosya numarasından gelişmeleri takip edebileceğimi söylediler" diye konuştu.

Adnan Uysal'ın kızı Nalan Uysal Öner de, yıllardır babasının yolunu beklediğini dile getirerek, "2 ay önce düğünüm oldu. Yanımda babam yoktu. Gelinliğimin içinde ağlayarak düğünümde babamı aradım. Şimdi de kanser hastası. Artık onu çok özledik" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

OĞLU İÇİN CUMHURBAŞKANI'NDAN AF İSTEDİ
OĞLU İÇİN CUMHURBAŞKANI'NDAN AF İSTEDİ
OĞLU İÇİN CUMHURBAŞKANI'NDAN AF İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 12:00:01
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 16:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?