16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Organları 4 kişi de yaşayacak

ORGANLARI DÖRT KİŞİ DE YAŞAYACAK

Mersin'in Mut ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası ağır yaralanarak Karaman Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve burada beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki Mehmet Uysal'ın bağışlanan organları 4 kişiyi hayata bağlayacak.

Mersin'in Mut ilçesinde 26 Nisan 2011 Çarşamba günü geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Mehmet Uysal, kaldırıldığı Mut Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlike kaydı ile Karaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada tedavi altına alınan evli ve 9 aylık bir çocuk babası Mehmet Uysal'ın, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Uysal'ın ölümüyle büyük üzüntü yaşayan baba Hüseyin Uysal, doktorlarla yaptığı görüşmenin ardından oğlunun organlarını bağışlama kararı

aldı. Bunun üzerine ameliyata alınan Uysal'ın kalbi, karaciğeri ve iki böbreği Konya ve İstanbul'dan gelen ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonla alındı. Yaklaşık 4 saat süren operasyon sonunda Mehmet Uysal'ın kalbi, özel uçakla İstanbul'a, karaciğeri ambulansla Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, böbrekleri ise özel bir araçla Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

KALP İÇİN ÖZEL UÇAK GELDİ

Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları bağışlanma kararı alınan Mehmet Uysal'ın kalbi için İstanbul'dan özel uçakla bir ekip geldi. Konya Havaalanı'na inen uçaktaki ekip, daha sonra ambulansla Karaman'a geldi. Ekip yaptığı operasyonun ardından aldığı kalbi İstanbul'a götürmek için yine karayolu ile Konya'ya hareket etti. Konya Havaalanı'nda bekleyen uçağa binen ekip, kalbi götürmek üzere İstanbul'a havalandı.

"ORGANLARI BAĞIŞLAMAMI DOKTORLAR SÖYLEDİ"

Oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Hüseyin Uysal, "Oğlum 3 gün önce Mersin'in Mut ilçesinde trafik kazası geçirdi. Dün ise beyin ölümü gerçekleşti. Buradaki doktorlar bana organ bağışının önemini anlatarak oğlumun organlarını bağışlamamı istediler. Biz de oğlumun organlarının başka insanlarda hayat bulmalarını düşünerek bağış yapmaya karar verdik" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Kucur ise, "Bugün ilimiz için ilk, ülkemiz için de önemli bir gün yaşıyoruz. Hasta yakınları için zor olan bir karar alındı. Bu hasta yakınları için zor olan fakat insanlık için önemli bir karardı. Teşkilatım olarak hayatını kaybeden Mehmet Uysal'ın ailesine buradan başsağlığı diliyorum. Organ bağışının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Koordinasyon merkezleri tarafından ilimize gelen ekiplerin yaptığı operasyonla alınan organlar insanlara umut olarak

dağıtılacak. İnsanı yaşatmak ne kadar önemli olduğunu ne kadar güzel bir şey olduğunu burada belli oluyor" diye konuştu.

ORGANLARI DÖRT KİŞİ DE YAŞAYACAK
ORGANLARI DÖRT KİŞİ DE YAŞAYACAK
ORGANLARI DÖRT KİŞİ DE YAŞAYACAK
ORGANLARI DÖRT KİŞİ DE YAŞAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 15:06:04
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 15:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA OFLAZ IP: 212.156.128.xxx Tarih : 2.05.2011 15:48:59

ALLAH RAHMET EYLESİN,