16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

OSB'de çalışmalar hızlandı

KARAMAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süreyya Peker, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmaların hızlandığını belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmaları inceleyen Peker, bölgede yapılan yeşil saha çevre düzenlemesi, yol yapım, elektrik hat çalışmalarını basın mensuplarına tanıttı. Karaman'da sanayinin son 20 yıl içinde önemli gelişmeler kaydedildiğini, ilin ekonomik hayatını büyük ölçüde etkilediğini ifade eden Peker, ''Karaman sanayisi, genellikle tarımsal ve hayvansal ürünleri işlemeye ve değerlendirmeye yönelik faaliyet dallarında gelişmiştir'' dedi.

Karaman'da özellikle gıda sanayisinde üretim yapan büyük ölçekli tesislerin faaliyet gösterdiğini kaydeden Peker, bölgenin birikmiş ciddi sorunları olduğunu söyledi. Sorunların çözülmesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Peker, ''250 bin metrekarelik alan içinde 30 bin yeni fidan dikimi yapılmış olup çevre düzenleme çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Çok amaçlı konferans salonu, kafeterya, restoran, tır parkı, yürüyüş ve dinlenme alanlarını içeren sosyal tesis çalışmaları yapılmaktadır. Üyelerimize kesintisiz enerji verebilmek için elektrik, telefon hatlarımızı yer altına almaya başladık. Bu çalışmalar bittikten sonra yollarımızı da asfalt yapacağız'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:30:03
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?